Sex spelare saknas - så ställer vi upp mot Leksand ikväll: "Andra som får kliva fram"
Publicerad: 2020-09-10
Herr
Sex spelare saknas när vi möter Leksand på bortaplan ikväll. Men det är inget att skylla på, menar ledarstaben. — Snarare att andra får chansen att visa upp sig, säger assisterande tränare Mikael Holmqvist.

Anton Rödin (fotskada), Greg Scott (förkylningssymptom), Nicklas Danielsson (överkroppsskada), Daniel Mannberg (förkylningssymptom), Simon Bertilsson (förkylningssymptom) och Samuel Asklöf (axelskada) är inte tillgängliga i kvällens träningsmatch mot Leksand.

Men att ha många spelare borta är inget som ledarstaben vill fokusera på. I stället vill man lägga kraft på de som faktiskt spelar.

— Vi spelar med bästa tillgängliga lag. Vi tycker att det är lite losermentalitet att tänka på de som inte är här, det blir som en ursäkt redan på förhand. I stället måste de spelare som spelar förstå att det är de som ska göra det. Det är ingen ursäkt utan det här är snarare en möjlighet för andra att få visa upp sig, säger Mikael Holmqvist, assisterande tränare.

Simon Bertilsson var den som avgjorde när vi mötte Leksand senast - så sent som i söndags - och vi vann i förlängning med 3-2. Och nu är det alltså dags för ett nytt klassikermöte.

— Även om vi vann var vi inte nöjda med den matchen spelmässigt. I veckan har vi tränat både på spelet med och utan puck och vi har haft en bra vecka. Vi hoppas få med oss det in i matchen, att vara intensiva i forechecken och sätta press från början.

Nedsläpp 19.00. Matchen ser du på C More och Sportkanalen.

Målvakter:

Viktor Andrén/Samuel Ersson

Backpar:

Jonathan Sigalet - Josef Ingman

John Nyberg - Marcus Björk

Niclas Andersén - Alexander Lindelöf

Kristofer Berglund - Tom Hedberg

Kedjeformationer:

Patrik Berglund - Emil Molin - Jaedon Descheneau

Adam Pettersson - Tomi Sallinen - Alexander Ljungkrantz

John Persson - Linus Ölund - Johan Alcén

Oskar Kvist - Oscar Birgersson - Samuel Solem

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist
Huvudpartners
Officiella Partners