Brynäs IF spelar i hockeyallsvenskan 2023/24
Publicerad: 2023-03-23
SHL
Efter förlust i den femte kvalmatchen står det klart att Brynäs IF spelar i hockeyallsvenskan nästa säsong. 

Det är med stor besvikelse vi konstaterar att vi misslyckats.

Förutom att vara ledsna och förargade är det en oerhörd missräkning att vi inte lyckats säkra att Brynäs IF tillhör landets högsta serie nästa säsong – för första gången på 63 år. Det lämnar ett enormt tomrum.

Naturligtvis är vi självkritiska. Vi förstår att våra engagerade supportrar, partners, funktionärer, spelare, ledare och anställda just nu känner en stor besvikelse.

Frågorna om hur denna degradering påverkar vår verksamhet är många och befogade. Rörande intäktssidan kommer det bli kännbara tapp, vilket gör att föreningen går, till viss del, en något oviss framtid till mötes. 

Det kommer bli tufft, men vi är fast beslutna att klara av den här situationen. 

Precis som under hela kvalspelet och hela säsongen igenom, kommer vi inte tumma på vår identitet och värdegrund. Vi står upp för våra spelare, ledare, anställda och deras anhöriga i med- och motgång.

Redan innan kvalspelet drog igång, påbörjades ett arbete med att formulera handlingsplaner för olika scenarion. Handlingsplaner vi helst sett vara just planer och inget annat. 

Tyvärr kvarstår faktum om degradering och nu finns inget annat än att jobba ännu hårdare. Hur tufft och ledsamt det än är att säga det, så är vi inte helt oförberedda. Det finns en morgondag även i hockeyallsvenskan. Men för oss gäller bara en sak och det är vägen tillbaka. 

Nu gäller det att kraftsamla tillsammans. Vi är fast beslutna om att Brynäs IF ska tillbaka till SHL. 

Den resan och det jobbet ska vi göra tillsammans med alla er – supportrar, partners, funktionärer, spelare, ledare och anställda – alla ni som är Brynäs IF. 

Först ska vi sörja, sen ska vi tillbaka. Det finns inget annat. 

En gång Brynäs – alltid Brynäs! 

Huvudpartners
Officiella Partners