Johannes Kinnvall fortsätter i Brynäs IF – Sätrasonen klar för nästa säsong
Publicerad: 2023-04-04
Brynäs IF är glada att meddela att även den 25-årige offensivt skicklige backen Johannes Kinnvall har skrivit ett två års kontrakt med Brynäs IF.

Johannes Kinnvall, som är fostrad i Sätra, via Gästrikemodellen och distriktshockeyn återvände till oss inför föregående säsongen efter några säsonger på annat håll. Comeback-säsongen blev dock inte riktigt vad Johannes själv hade önskat då han var otursförföljd med skador. 

– Det blev inte alls den säsongen som jag önskat och slutet grämer oss ända in i själen men det går inte att blicka för mycket bakåt. Jag känner en sådan otrolig revanschlusta inför nästa säsong och det är dags att vara med om att få spela upp det här laget, säger Johannes Kinnvall.

En spelare med stor potential och endast 25 år indikerar på att han har sina bästa år framför sig även om de senaste åren tyvärr präglats av nedflyttningsstrider. 

– Det är så otroligt tungt att vara med om att åka ur. Samtidigt är det något som växt inuti hos en, jag funderade inte länge innan jag tog beslutet, att det här är precis vad jag behöver. Jag är fortfarande ung och är fast besluten nu att göra sejouren i allsvenskan så kort den bara kan bli, säger Kinnvall. 

För sportchef Johan Alcén så är det den tredje förlängningen och den andra backen i ordningen att skriva på.

– Vi är väldigt glada över att addera Johannes till lagbygget. Han är en viktig del, att det dessutom är en gästrikefostrad spelare är vi glada för. En spelare i rätt ålder som vi ser fram emot att fortsätta utveckla, säger sportchefen Johan Alcén.

Sätrasonen är också nöjd med att ha förlängt sitt kontrakt och ser fram emot att spela för Brynäs trots att karriärläget säkert hade kunnat erbjudit annat.

– Jag trivs väldigt bra i Brynäs och känner av klubben och fansens stöd och förtroende. Jag ser det här som en liten nystart och jag vill verkligen vara med på den här resan tillbaka mot SHL, säger Johannes Kinnvall.

Brynäs IF ser fram emot att se Johannes fortsätta utvecklas och spela en viktig roll i laget under säsongen 23/24!

Brynäs IF