Poängdrottningen stannar – Lara Stalder skriver på för ett år till i Brynäs IF
Publicerad: 2021-07-02
Dam
Förra säsongen slog hon SDHL-rekordet för flest poäng under en säsong. Nu står det klart att det blir ytterligare ett år i Den rena dräkten. – Jag är säker på att vi kommer utmana om guldet i år igen, säger Lara Stalder efter att ha förlängt sitt kontrakt med Brynäs IF.

Med sina 82 (31+51) poäng på 36 grundseriematcher förra säsongen vann hon poängligan och slog dessutom rekord för flest poäng under en SDHL-säsong genom tiderna.

Hon gjorde även 13 (2+11) poäng på åtta slutspelsmatcher när vi tog oss till final för första gången sedan 2013.

Noteringarna innebär att Lara Stalder under sina två säsonger i Brynäs IF gjort totalt 174 (79+95) poäng på 85 matcher, inklusive slutspel. Ett snitt på över två poäng per match och hennes poängmässigt två bästa säsonger i karriären.

Och nu står det klart att hon kommer göra en säsong till i klubben. Hon har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021/22.

– Lara är en världsspelare. Hon har varit med från start i den satsning som vi gör på damverksamheten och hon är en viktig ambassadör för hela Brynäs IF. Hon är inte bara en poängspelare utan hon är också en vinnarskalle som aldrig är nöjd och alltid vill mer och jag är glad att hon vill fortsätta utveckla sig själv och vara med på Brynäs resa framåt, säger damansvarig Erika Grahm.

Under båda sina säsonger i Brynäs har Stalder spelat med ett ”A” på bröstet som vår assisterande lagkapten. Säsongen 2019/20 vann hon som den första damspelaren någonsin utmärkelsen Guldhjälmen – priset som av spelarna själva röstas fram till ligans mest värdefulla spelare.

– Jag är lycklig här i Brynäs. Det är en perfekt miljö för mig att spela min bästa hockey. Människorna här är fantastiska och det är ett gott tecken på att vi hade en bra grupp och något stort på gång att så många från förra årets lag har valt att stanna. Det är några pusselbitar kvar och när de är på plats är jag säker på att vi kommer utmana om guldet i år igen, säger 27-åringen.

Med undantaget för en kort visit till Gävle har Stalder befunnit sig i hemlandet Schweiz sedan säsongen avslutades.

– Det har hänt mycket i och runt klubben sen säsongen tog slut. Men jag hoppas att när vi kommer tillbaka i augusti så kommer vi att kunna lägga allt det där bakom oss och att hela organisationen då kommer kunna satsa framåt på ett mer lugnt och strukturerat sätt. Det behöver vi, för alla supportrar, för alla barn som följer klubben, för våra partners och för oss själva. För framtiden.

Brynäs IF tackar även backen Jalyn Elmes för hennes insatser under tiden i klubben.

– Jalyn var en stor del av laget förra året. Jag vill verkligen rikta ett stort tack till henne för hennes insatser förra säsongen. Hon var en viktig kugge på isen och en minst lika viktig kugge i omklädningsrummet, säger Grahm.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist