Alexander Ljungkrantz: "Det är tufft att slå sig in i SHL – men känner att jag är inne i det nu"
Publicerad: 2022-11-21
SHL
Efter drömmålet mot Färjestad är Alexander Ljungkrantz namnet på mångas läppar. Nu berättar han om glädjen att ha slagit sig in i SHL.

Alexander Ljungkrantz debuterade i Brynäs herrlag våren 2020 som 18-åring och fick även göra sitt första SHL-mål i samma match. Allt detta inför fullsatta läktare i ett klassikermöte mot Leksand.

Men när pandemin kom och lamslog världen, hamnade Ljungkrantz i skymundan. Först lånades han ut till Strömsbro i hockeyettan och i fjol blev 10 poäng (5+5) på 34 matcher i hockeyallsvenskan och Vita Hästen.

Men i år har han växlat upp och knipit en plats i Brynäs SHL-lag. Poängen har även börjat rulla in för 20-åringen, som på 19 matcher gjort fyra mål och fyra assist.

– Det har varit ett bra år hittills. En stor utveckling nu i början av säsongen. Jag känner mig tryggare och så, känns kul.

Den IK Sätra-fostrade forwarden berättar att säsongen med Strömsbro var bra för honom rent hockeymässigt.

– Jag lärde mig mycket. Spela med puck mot seniorer, ta egna beslut med pucken och inte bara följa ett system. Utan mer tänka seniorhockey, ett stort steg från juniorerna att få möta tyngre och äldre killar. Det var viktigt, säger han.

Och året i hockeyallsvenskan med Vita Hästen då, vad har det betytt för dig?

– Det är tufft att ta sig in i SHL, vi hade ett bra lag då och även i år. Det var bra för mig att spela med Vita Hästen. Lika där som i Strömsbro, ta andra beslut, få minuter på isen som man behöver. Så det var också bra för mig, menar Ljungkrantz.

Så efter två lite mindre roliga år, ser den New York Islanders-draftade forwarden nu ut att sprudla av självförtroende.

– Jo men jag har fått en chans nu. Får spela regelbundet och det är klart man får en boost. Skönt gäng, känner att jag är inne i det nu. Jag är bekväm, det känns bra, säger han och flinar.

Om du ska ranka dina mål i år då, några riktiga pangträffar, vilket väljer du då?

– Det är alltid det senaste målet som är roligt, så det mot Färjestad håller jag högst!

Brynäs IF