Straffförlust mot Malmö i Skoda Trophy
Publicerad: 2021-08-26
Herr
Det blev förlust med 2-1 efter straffar mot Malmö när vi klev in i Skoda Trophy under kvällen.

Efter en jämn och mållös första period så fick vi i inledningen av den andra perioden se matchens första mål när Kalle Östman gav sitt Malmö ledningen med 1-0. Några fler mål skulle vi inte få se i den andra perioden. Likväl saknades inte målchanser från något av lagen där både Vehviläinen och Marmenlind i Malmös kasse visade upp sig från sina bästa sidor.

Väl i den tredje perioden så var det vi som tog över och bara på de inledande åtta minuterna skulle vi två gånger om få chansen att utjämna genom straffslag. Något vi däremot inte utnyttjade för istället för kvittering och eventuell ledning så parerade Marmenlind i Malmömålet två gånger om och såg till att resultatet 1-0 fortsatte att stå sig.

Kvitteringen skulle till slut komma och det efter ett fint anfall där Daniel Mannberg var sist på pucken när han stötte in sin egen retur framför mål.

Vi hade sedan chanser att vinna matchen under ordinarie tid men matchen gick till förlängning som förblev mållös. Matchen avgjordes istället på straffar där Malmö till slut drog det längsta strået när Ponthus Westerholm avgjorde i den fjärde rundan.

Redan imorgon spelar vi nästa match när vi möter Västerås med nedsläpp 18.30.