Uppdatering kring Fansens värvning – miljonen finns kvar
Publicerad: 2021-10-07
Brynäs
Uppdatering kring supporterinsamlingen Fansens värvning.

I våras gjorde Brynäs IF:s supportrar en enastående insats. På eget initiativ samlade man tillsammans in en miljon kronor till klubben, i syfte att kunna stärka SHL-truppen. Pengarna användes aldrig av Brynäs, vi höll oss kvar i SHL och nu har vi inlett den nya SHL-säsongen med att ta poäng i fem av sju matcher.

– Helt otroligt vilket stöd det finns för den här klubben. På det sättet är Brynäs IF helt unikt och det är en ynnest att verka i en förening som har supportrar som brinner så mycket för klubbmärket att de på egen hand kan ta initiativ för en så stor insamling som vi såg under våren, säger Erika Grahm, sportchef.

Den senaste tiden har vi sett frågor från supportrar i klubbens officiella sociala medier om vad som egentligen hänt med de där pengarna, efter förra verksamhetsårets kraftiga ekonomiska minusresultat.

Ni kan vara lugna. Pengarna finns kvar.

– Den här summan har samlats in av våra supportrar för ett ändamål och det är att förstärka SHL-truppen. Då är det också det som pengarna ska gå till. Vi har haft och har ännu fortsatt många ekonomiska hål att fylla och jobbar hårt för det, men den här miljonen har vi lagt åt sidan, säger Per Johansson, ekonomichef i Brynäs IF.

Efter en säsongsinledning som har blandat starka resultat med mindre starka insatser pågår arbetet som alltid att titta på olika lösningar för att stärka laget.

– Arbetet med att sätta ett så starkt lag som möjligt på isen med så bra förutsättningar som möjligt slutar aldrig. Vi följer marknaden och tittar hela tiden på olika sätt för att bli bättre, inklusive olika spelare, och om vi ser någon som vi tror kan komma hit och göra skillnad så kommer vi att göra vad vi kan för att agera, säger Johan Alcén, sportchef, och fortsätter:

– Det är alltid mycket som ska falla på plats i en rekrytering men om det är något som är intressant för oss kommer vi att se till att vara en av klubbarna som är med och bjuder upp till dans. En av anledningarna till att vi kan göra det är bland annat den här miljonen som samlats in av supportrarna. Det finns inga andra ord än att det är helt magiskt gjort av dem.

Alcén tillägger även att det finns en stor tilltro till huvudtränare Mikko Manner och hans ledarstab samt den spelartrupp som i veckan spelar match borta mot Örebro och hemma mot Färjestad. I skrivande stund ligger vi på femte plats i SHL.

– Vi känner att Mikko och gänget runt laget har levererat bra i säsongsinledningen. Vi tror verkligen på staben vi har här, från huvudtränare till fystränare, materialare och alla andra som varje dag krigar för att skapa förutsättningar för lagen. Detsamma gäller förtroendet för spelartruppen som överlag har gjort en stark säsongsinledning och visat att vi är bra nog för att slå alla lag. Just nu sitter vi lugna i båten för att om vi ska ta in någon, då ska det vara någon som vi verkligen tror kan göra skillnad och som dessutom passar in och bidrar i gruppen. Vi vill inte plocka in någon bara för att, för det gör varken oss eller supportrarna rättvisa, säger han.

Även till SDHL-truppen finns en pott insamlad för en eventuell förstärkning.

– Vi känner att vi klev in i säsongen med ett starkt lag där vi följer vår strategi att mixa utländska stjärnspelare med unga svenska talanger. Vi känner oss trygga i det lag vi har men det är klart att vi tittar på möjligheter att stärka laget. Det gör vi alltid, säger Grahm.

Här kan du läsa mer om supporterinitiativet Fansens värvning.

Brynäs IF