Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Söndag Sön 12 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Idag 17 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Onsdag Ons 22 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Fredag Fre 24 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Onsdag Ons 29 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Söndag Sön 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt

Ebba Strandberg förlänger kontraktet med Brynäs IF

1 juni 2021 14:28
DAM

Nu står det klart att Ebba Strandberg fortsätter i föreningen. Hon har skrivit på för ett år till med Brynäs.

— Det finns en stark motivation och vi är extremt sugna på att vinna, säger Strandberg.


Den 23-åriga backen från Kalmar kom till Brynäs inför förra säsongen. Innan det var hon i USA och spelade universitetshockey i Maine. Strandberg har tidigare spelat en säsong med HV71 och tre säsonger i Modo under sin karriär. Förra året var hennes första säsong i Brynäströjan men den femte säsongen i ligan.

— Det känns roligt att det blir en fortsättning i Brynäs, jag trivs bra här och tycker vi har en skön stämning i laget. Det var ett bra år förra året men efter det bittra slutet så finns det verkligen ett revanschsug. Vi får dra lärdomar av det och bygga vidare för att gå hela vägen nästa säsong, säger Strandberg.

Efter äventyret i USA vände Strandberg hem och valde Brynäs IF. Hon gjorde sju (1+6) poäng på 42 matcher under förra säsongen i SDHL. Nu har hon skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

— Personligen hoppas jag på att utvecklas både i spelet med och utan puck. Nu är det fokus på att träna hårt och ge sig själv chansen att vara redo till säsongsstarten, säger Strandberg och fortsätter:

— Jag är väldigt förväntansfull inför nästa säsong och det känns kul att många från förra årets lag valt att förlänga. Det finns en stark motivation och vi är extremt sugna på att vinna.

Även om Strandberg bara är 23 år har hon hunnit samla på sig rutin. Hon har hunnit med spel i Sverige och USA men utöver det har hon även spelat landslag när hon representerade Sveriges U18-lag.

— Ebba är en spelare som vi ser stor utvecklingspotential hos, hon växte mer och mer ju längre säsongen gick. Hon är en bra lagkamrat som bidrar med energi till gruppen. En spelskicklig back som är duktig på att läsa spelet, säger damansvarig Erika Grahm.