Ebba Strandberg förlänger kontraktet med Brynäs IF
Publicerad: 2021-06-01
DAM
Nu står det klart att Ebba Strandberg fortsätter i föreningen. Hon har skrivit på för ett år till med Brynäs. — Det finns en stark motivation och vi är extremt sugna på att vinna, säger Strandberg.

Den 23-åriga backen från Kalmar kom till Brynäs inför förra säsongen. Innan det var hon i USA och spelade universitetshockey i Maine. Strandberg har tidigare spelat en säsong med HV71 och tre säsonger i Modo under sin karriär. Förra året var hennes första säsong i Brynäströjan men den femte säsongen i ligan.

— Det känns roligt att det blir en fortsättning i Brynäs, jag trivs bra här och tycker vi har en skön stämning i laget. Det var ett bra år förra året men efter det bittra slutet så finns det verkligen ett revanschsug. Vi får dra lärdomar av det och bygga vidare för att gå hela vägen nästa säsong, säger Strandberg.

Efter äventyret i USA vände Strandberg hem och valde Brynäs IF. Hon gjorde sju (1+6) poäng på 42 matcher under förra säsongen i SDHL. Nu har hon skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

— Personligen hoppas jag på att utvecklas både i spelet med och utan puck. Nu är det fokus på att träna hårt och ge sig själv chansen att vara redo till säsongsstarten, säger Strandberg och fortsätter:

— Jag är väldigt förväntansfull inför nästa säsong och det känns kul att många från förra årets lag valt att förlänga. Det finns en stark motivation och vi är extremt sugna på att vinna.

Även om Strandberg bara är 23 år har hon hunnit samla på sig rutin. Hon har hunnit med spel i Sverige och USA men utöver det har hon även spelat landslag när hon representerade Sveriges U18-lag.

— Ebba är en spelare som vi ser stor utvecklingspotential hos, hon växte mer och mer ju längre säsongen gick. Hon är en bra lagkamrat som bidrar med energi till gruppen. En spelskicklig back som är duktig på att läsa spelet, säger damansvarig Erika Grahm.

Kommunikatör Martin Jibbefors