#21 - en sann legendar hyllas när Brynäs IF hissar ny vepa i taket
Publicerad: 2022-07-05
Brynäs IF
Brynäs IF kan med stolthet meddela att vi kommer uppmärksamma och hylla klubbikonen Ove Molin. I ett beslut från styrelsen genomförs en hyllningsceremoni där Ove Molins vepa hissas upp i taket i Monitor ERP Arena.

Efter säsongen 2009/10 meddelade Ove Molin att en fantastisk hockeykarriär var över. En karriär som bland annat innehöll två SM-guld med Brynäs och ett VM-brons med Tre kronor. I Brynäskretsar är Ove Molin ett välkänt namn som för alltid kommer att förknippas med klubben. Med 18 säsonger och totalt 858 matcher i Brynäs-tröjan är Ove den spelaren med flest matcher genom tiderna i Brynäs.

– Det har funnits en stor enighet inom Brynäs IF att det skulle bli Ove som är näst på tur att få sin vepa hissad i taket i Monitor ERP Arena. Han är en av Brynäs viktigaste och mest tongivande spelare genom tiderna och är väl värd att göra övriga legendarer sällskap i taket. Ove är en ikon för alla Brynäs-fans och uppfyller definitivt de kriterier som finns för att få sin vepa hissad. Det känns givetvis hedrande för oss som förening att få uppmärksamma, hylla och tacka Ove, säger Håkan Svedman, klubbdirektör.

Ove Molin debuterade i Brynäs och Elitserien säsongen 1991/92 och blev med sin stora lojalitet och klubbkänsla Brynäs IF trogen under större delen av spelarkarriären. Med sitt glödande engagemang och hjärta för Brynäs har Ove fortsatt att vara verksam inom klubben även efter avslutad spelarkarriär. I olika roller har han arbetat i ledande positioner och fortsatt vara en stark profil, en god representant och ett stort föredöme för Brynäs IF.

– Arbetet och planeringen inför hyllningen har inletts. Tillsammans med fans, partners, medarbetare, spelare, ledare och legendarer ska vi skapa en storslagen hyllning till Ove. Tillsammans med en fullsatt arena, och med Oves nära och kära på plats, ska vi ge Ove den hyllning han så väl förtjänar. Det blir också en värdefull tidpunkt att fortsätta binda samman Brynäs storslagna historia med den nya utvecklingen som är på stark frammarsch inom föreningen, där Ove också är en av nyckelspelarna, säger Johan Cahling, direktör för kommersiellt, hållbarhet och varumärkesutveckling.

Ove Molins vepa kommer hissas i taket när Brynäs IF möter Skellefteå AIK den 8 oktober 2022.

– Framför allt känner jag en enorm stolthet, om än även en viss nervositet över hur jag kommer agera när vi väl är där. Det är otroliga brynäsare som har sina vepor i taket som alla betytt väldigt mycket för klubben. Och att klubben nu tycker jag är en av dem är såklart väldigt smickrande, säger Ove Molin.

Ove Molins karriär i Brynäs IF:

Antal säsonger: 18

Antal matcher: 858

Antal poäng: 566

SM-guld: 1993, 1999

Bli en del av upplevelsen när vi hyllar Ove för hans insatser i Brynäs IF – säkra ditt seriekort genom att klicka här.

Brynäs IF