FÖRSNACK | ALCÉN!
Publicerad: 2021-02-03
Herr
Vi kommer från en tung vecka med tre förluster, nu väntar en ny vecka med tre viktiga matcher och Johan Alcén vet hur vi ska börja vinna igen. — Positivitet, noggrannhet och ett otroligt engagemang är det som kommer att ta oss framåt. Vi ska bli bättre på allt med start ikväll, säger han.

Vi spelade match senast i lördags, när vi föll borta mot Frölunda med 3-7. Nu har laget fått några dagar på sig att analysera veckan som gick och vad ska vi göra bättre i matcherna som kommer.

— Vi har naturligtvis utvärderat och gått igenom vad som var bra och vad som var dåligt under veckan som gick men vi kan inte älta det som hänt utan vi går vidare och har fullt fokus på att göra en riktigt bra match mot Luleå ikväll, säger Johan Alcén.

Framöver så är det ett otroligt tätt spelschema, hur laddar ni för det inom laget?

— Vi kan inte börja tänka och titta allt för långt fram utan nu är det en match i taget där vi ska komma upp på en riktigt hög nivå och göra allt för att vinna varje match som vi spelar.

Trotjänaren Alcén med över 400 matcher i Brynäströjan har varit med under tuffa tider förut och vet att det finns mer att hämta ur laget.

— Vi är en riktigt bra grupp, vi ser varandra varje dag och vi vet vad vi kan göra. Självklart så mår en grupp bättre av att vinna men vi har en bra stämning inom gruppen där alla är fast beslutna att vi kommer att nå en högre nivå här framöver, säger Alcén.

Tidigare under säsongen har vi spelat mot Luleå två gånger (en vinst och en förlust). Nu möter vi dem två dagar i följd.

— Det är kul att möta samma lag två dagar i följd, vi har gjort det tidigare men då har det inte varit i samma arena så detta blir lite skillnad, säger 32-åringen och fortsätter: — Det är extra kul att spela mot Luleå, det är ett tufft lag att möta men det brukar bli roliga matcher att spela och inom laget ser vi verkligen fram emot utmaningen.

Vad kommer krävas för att ni ska vinna ikväll?

— Vi ska ut och spela på en hög nivå direkt från start. Det spelar ingen roll om en spelare är inne på isen i en minut eller i tjugo minuter, vi ska ha personbästa från varje spelare i varje byte.

Matchkommunikatör Henrik Ericsson