Noel Gunler klar för Brynäs IF
Publicerad: 2020-11-06
Herr
Brynäs IF förstärker med en lovande forward. Noel Gunler, 19, är spelklar till tisdagens hemmamatch mot HV71. — En spelare mot stor potential, säger herransvarige Michael Sundlöv.

Se Gunlers debut på plats!

Vi har fortsatt platser kvar i arenan till matchen mot HV71 på tisdag. Det är också matchen där Gunler debuterar för Brynäs IF.

Klicka här för att boka!


Den rightfattade forwarden ansluter från Luleå och börjar träna med Brynäs IF redan på söndag, för att sedan vara tillgänglig för spel på tisdag hemma mot HV71.

19-åringen har representerat flera av de svenska juniorlandslagen och var nyligen uttagen till Juniorkronornas samling där även Brynäs J20-back Viktor Persson var kallad.

I samband med att Brynäs IF anmälde intresse för Gunler presenterade tränarstaben en plan för forwarden.

— Staben ser stor potentiel i Noel och har presenterat hur vi vill använda honom i Brynäs IF. Det är en skicklig spelare som vi ser fram emot att se i vår miljö, säger Michael Sundlöv.

Brynäs IF tar över Gunlers rookiekontrakt från Luleå, och hans avtal gäller över säsongen 2021/22.

Eftersom hela avtalstiden omfattas av ett rookiekontrakt handlar det om en väldigt låg lönekostnad.

— Utöver att det är en bra spelare med stor potential har rookieavtalet varit helt avgörande för att vi kunnat genomföra det här ekonomiskt. Vi planerar för en verklighet där vi behöver förhålla oss till en lägre spelarbudget 2021/22 utifrån pandemin och all osäkerhet som finns inför nästa säsong. Eftersom vi på det har stora delar av truppen för 2021/22 under kontrakt kommer de nuvarande spelarna ta upp majoriteten av den budgeten. Vi kommer att behöva hitta fler exempel som Gunler, som sett till kostnaden av ett rookieavtal har en väldigt stor uppsida.

Själv säger Noel Gunler:

— Det känns jättekul. Jag har bara hört bra saker när jag pratat med Brynäs och är sjukt taggad.

Hur mycket betydde den plan tränarstaben presenterade för dig när du valde klubb?

— Mycket. Absolut. Det kändes verkligen seriöst och jag kände att de hade lagt ner mycket tid bara på den korta tiden. Det känns som att de har en liknande bild som jag har, vilket känns väldigt inspirerande.

Hur beskriver du dig själv inför alla Brynäsare som ska se dig spela för oss nu?

— En offensiv spelare. De främsta egenskaperna är mitt skott och att kunna hitta ytor för att skapa chanser åt både lagkamraterna och mig själv. Jag vill jobba hårt och vinna matcher för laget.

Kontraktet gäller över 21/22 vilket betyder minst två säsonger här, det är här du ska utvecklas nu närmsta tiden.

— Ja, det känns bra. Det känns som att Brynäs har alla resurser för att jag ska kunna utvecklas och uppnå min dröm om att spela i NHL en dag. Jag ville gärna komma till en klubb där jag kan få spela mer, och jag ska göra allt jag kan för att förtjäna att göra det.

Kommunikationschef Kevin Johansson