Theo Lindstein har skrivit på ett ettårskontrakt för säsongen 23/24
Publicerad: 2023-04-14
Brynäs IF är glada över att meddela att den mycket lovande backen Theo Lindstein har skrivit på ett kontrakt för att spela med klubben under säsongen 2023/2024 i HockeyAllsvenskan. Lindstein som spås en ljus framtid och väntas gå högt i sommarens NHL-draft.

Theo, som är en lovande spelare med stor potential, har visat prov på imponerande färdigheter på isen under sin tid som juniorspelare. Med sin snabbhet, skicklighet och uthållighet kommer han att utgöra en viktig del av Brynäs IF:s trupp under kommande säsong. Trots sin ringa ålder växte han ut till en av våra ledande backar under vårsäsongen med stegrande speltid match för match. 

– Jag är otroligt glad över att Theo har valt att stanna och spela för Brynäs IF. Han är en otroligt spännande back i ung ålder, återigen en ung spelare i ett häftigt karriärläge med stor potential att utvecklas till en toppspelare. Att han väljer att fortsätta sin karriär hos oss, i det här läget är ett bevis på att vi har en god utvecklingsmiljö för unga spelare, säger sportchefen Johan Alcén.

Brynäs IF är mycket nöjda över att ha Theo i laget och vi ser fram emot att se honom i Brynäströjan i vinter. En spelare som gästrikefostrad och utvecklad i egna led där förläningen blir en symbol för andra unga talangfulla spelare, något att se upp till och inspireras av.

– Theo har visat en stark vilja att spela för Brynäs IF och vi är glada över att kunna ge honom möjligheten att fortsätta utvecklas och ta nästa steg i sin karriär hos oss. Vi ser fram emot en spännande säsong och är säkra på att Theo kommer att bidra till vårt lag på ett positivt sätt, fortsätter Johan Alcén.

Theo själv är också glad över det nya kontraktet. 

– Jag är otroligt glad över att ha skrivit ett nytt kontrakt med Brynäs IF och känner verkligen att jag trivs här. Jag har fått en fantastisk utvecklingsmiljö och stöd från klubben och fansen. Jag vill vara med på resan att ta Brynäs tillbaka till SHL och jag tror att vi har vad som krävs för att nå det målet tillsammans. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta spela för Brynäs och göra mitt bästa på isen för klubben, säger Theo Lindstein.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners