Filip Eriksson fortsätter som huvudtränare – skriver tvåårsavtal
Publicerad: 2024-03-06
Brynäs IF är glada att idag kunna meddela att SDHL-lagets huvudtränare Filip Eriksson har förlängt sitt avtal över säsongen 25/26. – Det kittlar att fortsätta den här resan, det finns något i det här laget och föreningen. Den här resan har ett stort mål framför sig, säger Filip Eriksson.

SDHL-laget är i skrivande stund inne i ett brinnande slutspel. I måndags tog laget ledningen med 1–0 i matcher i semifinalserien mot MoDo.

Laget och klubben har ett klart mål, att bärga det där första guldet på damsidan och vara en ledande förening på flick- och damsidan. 

En viktig pusselbit i den satsningen är nu säkrad i två år framåt då den 31-årige huvudtränaren Filip Eriksson och klubben har kommit överens om ett nytt tvåårsavtal.

En tränare som i ung ålder har växt ut som en av landets främsta och absolut största talanger. 

 – Det känns riktigt bra att få fortsätta den här resan. Jag trivs väldigt bra i klubben och det är en väldigt bra grupp av spelare att få arbeta med, vi står inför en spännande avslutning av säsongen nu men resan är större än så, det är med stor tillförsikt jag ser fram emot att ta det här både en och två nivåer framåt, säger Filip Eriksson efter att ha signerat avtalet.

Filip Eriksson har en lång bakgrund i föreningen då han har tränat flera lag på ungdomssidan genom åren. En egen talang som gått genom egna leden och utbildats hårt längs vägen. 

Från säsongen 20/21 har han verkat i klubbens SDHL-lag. De två första säsongerna som assisterande tränare innan han tog över som huvudtränare inför förra säsongen.

I hans roll ingår också att vara instruktör på vårt hockeygymnasium och där driver han utvecklingen för våra yngre spelare. 

En som känner Filip Eriksson utan och innan är sportchef Erika Grahm som kommenterar förlängningen med Filip Eriksson:

– Filip har gjort ett fantastiskt jobb som huvudtränare de här två åren och är omtyckt av både spelare och medarbetare. Han besitter stora kunskaper och har ett ledarskap som vi vill fortsätta utveckla och jobba med. Han har tagit stora kliv med utvecklingen av laget och det ser också spännande ut inför framtiden. Det känns extra viktigt att få fortsätta bygga på vår kontinuitet och ihärdighet. Vi ska vara en ledande förening och att redan få klart det här, det ger naturligtvis ännu mer energi in i arbetet med att bygga en stark spelartrupp till kommande säsong.

Vi ser fram emot de två kommande åren tillsammans med Filip Eriksson och ser med spänning fram emot de kommande slutspelsmatcherna.

Huvudpartners
Officiella Partners