Amanda Johansson lånas in till SDHL-laget
Publicerad: 2023-06-22
Brynäs IF kan meddela att Amanda Johansson är klar som backup till målvaktspositionen. Med skador på målvakterna Felicia Frank och Klara Peslarova står det nu klart att 21-åringen lånas in under säsongsinledningen.

Amanda Johansson är välbekant ansikte för klubben och spelartruppen då hon blev inlånad under förra säsongens slutskede där hon visa upp ett imponerande målvaktsspel.

21-åringen med Kungsbacka Kings som moderklubb har ett förflutet både i AIK och Leksands IF. Nu tillhör hon Tidaholm HF och ansluter på lån till Brynäs IF under säsongens första månader.

– Det känns bra att kunna hjälpa Brynäs. Jag trivdes väldigt bra i laget och klubben förra säsongen så det känns riktigt bra att få den här möjligheten igen, säger Amanda Johansson.

Sportchef Erika Grahm är nöjd med att ha den här lösningen i hamn och berättar om inlåningen av Amanda Johansson:

– Först och främst är jag väldigt tacksam över samarbetet med Tidaholm och att vi hittat den här lösningen. Vi är glada att Amanda vill fortsätta köra med oss och vara en fortsatt del av laget. Hon är en bra målvakt som redan varit hos oss och kan föreningen, laget och staden. 

Status på målvaktsduon är att Felicia Frank kör rehabilitering efter ett ingrepp direkt efter den gångna säsongen. Klara Peslarova kör även hon rehab enligt plan och beräknas vara spelklar lagom till seriestart. 

Huvudpartners
Officiella Partners