Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Tack för allt, Nicklas Danielsson!

14 april 2022 12:08
Nicklas Danielsson, Brynäs IF, SHL
Brynäs IF

Brynäs tackar av Nicklas Danielsson som efter totalt åtta säsonger, 118 poäng och över 300 matcher i Brynäströjan, fördelat över två perioder, lämnar föreningen med djupa avtryck.


Nicklas Danielsson, 37 år, kom till Brynäs inför säsongen 2001/02 för spel på hockeygymnasiet samt i J18 och J20. Redan säsongen därefter, 2002/03, gjorde han debut i A-laget. Över 300 matcher i Brynäströjan senare lämnar han nu föreningen.

-Redan som 16 åring flyttade jag till Gävle och Brynäs, då som en osäker tonåring som skulle flytta hemifrån med allt vad det innebar. Ingen lätt resa för någon tonåring bör tilläggas. Redan då, för ganska precis 20 år sedan fanns det en värme och behjälplig anda i föreningen. Inget var omöjligt att hjälpa till med, jag kände alltid att det fanns någon som kunde vara behjälplig med vad som än behövdes. Kort förklarat kan jag bara säga att jag fick ett fint mottagande och stöd. Och den andan lever fortsatt kvar än idag i vårat fina Brynäs, säger Nicklas Danielsson.

-Danielsson har varit i Brynäs under många år, haft en väldigt stor roll i klubben och alltid varit en pålitlig spelare. Han har spelat både kval- och slutspel och satt ett djupt avtryck där lagets bästa alltid kommit i första hand, säger sportchef Johan Alcén.

Inför säsongen 2005/06 avslutades den första av två perioder i Brynäströjan när Danielsson fortsatte sin karriär på annat håll i Sverige samt med spel utomlands i Schweiz och Ryssland. Där skulle han förbli i totalt 13 säsonger innan det inför säsongen 2018/19 var dags för comeback i Brynäströjan. Efter fyra raka säsonger löper kontraktet nu ut och Danielsson lämnar föreningen.

-Det känns såklart vemodigt att nu få lämna Brynäs och alla härliga medspelare och medarbetare runt organisationen. Jag har alltid trivts ypperligt i Gävle och Brynäs, en anrik och klassisk förening med mycket framgång och tradition som jag fått vara en del av under många år. Jag har fått äran att klä mig i Brynäs anrika dräkter över 300 matcher och varje gång har jag känt en enorm stolthet och även stort ansvar. Stolthet för att få representera Sveriges största ishockeyförening och ansvar för att på bästa sätt föra föreningens historia och tradition vidare, säger Danielsson innan han avslutar;

-Jag vill även tacka alla supportrar som stöttat laget i med och motgång. Fortsätt göra det. Laget behöver er. Och tack Brynäs för att jag fått vara en del av historien.

-Vi är enormt tacksamma för Nicklas tid i Brynäs och önskar honom all lycka framöver, avslutar Johan Alcén.

På meritlistan finns bland annat ett VM-guld på hemmaplan 2013 samt ett VM-brons 2014.

Brynäs IF tackar Nicklas Danielsson för hans insatser och önskar lycka till framöver.