Första pusselbiten på plats – Anton Rödin förlänger med Brynäs IF
Publicerad: 2023-04-04
Lagbygget inför säsongen 23/24 pågår för fullt och vi är glada över att nu kunna presentera den första pusselbiten och det är inte vilken pusselbit som helst. Anton Rödin har bestämt sig för att förlänga sitt kontrakt och skriver därmed på för tre nya år med Brynäs IF.

Anton Rödin behöver ingen längre introduktion. Med totalt nio säsonger bakom sig i A-laget, de senaste som lagkapten, är han en viktig kugge och ledarfigur. Anton är en spelare som alltid ger sitt yttersta och som vågar kliva fram när det börjar dra ihop sig. Vi är övertygade om att hans påskrift kommer att vara av högsta vikt till att vi får en lyckad säsong i HockeyAllsvenskan. 

Trots uttåget från SHL så var det inget svårt beslut att förlänga sitt kontrakt.

– Jag har en enorm revanschlusta. Det var hårt att inte kunna delta i kvalspelet och få se det från sidan. Det har sedan start egentligen bara funnits en väg, sedan har det varit djupa och många samtal med Johan och ledningen för att få alla bitar på plats. Den här nystarten behöver vi alla Brynäsare, jag ser verkligen fram emot det här, säger Rödin. 

Anton har visat stark lojalitet mot klubben och dess supportrar, vilket gör oss extra stolta över att han väljer att fortsätta sin hockeykarriär i Brynäs IF.

Målet för säsongen som kommer är klar om du frågar Anton själv.

– Vi ska tillbaka, det finns inget annat men det kommer krävas ett otroligt hårt jobb men jag ser alla möjligheter, avslutar Anton Rödin.

Sportchef Johan Alcén som har arbetat hårt med truppen sedan uttåget kommenterar den första förläningen.

– Det finns så mycket i den här förlängningen som vi är glada för. Först är Anton så mycket Brynäs, hans uppoffrande spelstil för laget med sin inställning och sist men inte minst att vara först att sätta bläcket på. Anton ska bli starten på en rejäl kraftsamling, säger Johan Alcén.

Vi önskar Anton all lycka och framgång den kommande säsongen och vi är tacksamma över att han fortsätter att spela för Brynäs IF.

Brynäs IF