Brynäs IF redovisar positivt ekonomiskt resultat
Publicerad: 2020-06-15
Brynäs
Ekonomiska bokslutet för verksamhetsåret 2019/20 är klart. Koncernen Brynäs IF redovisar ett positivt resultat på 777 000 kronor – vilket betyder att föreningens eget kapital uppgår till 16,2 miljoner kronor.

För andra året i rad kan Brynäs IF redovisa ett positivt resultat på koncernnivå. Med koncern menas såväl idrottsföreningen som aktiebolaget.

Tidigare under våren delgav föreningen en prognos som pekade mot ett marginellt negativt resultat. Under sista månaderna av verksamhetsåret ökade reklamintäkterna något mot budget, vilket tillsammans med kostnadseffektiviseringar och statliga bidrag utifrån covid-19 samt bland annat swishbiljetterna från hemmamatchen mot Örebro (som tvingades spelas utan publik) resulterade i ett positivt bokslut.

Resultatet uppgår till 777 000 kronor efter en omsättning på 160 miljoner kronor. Det betyder att det egna kapitalet per den 1 maj 2020 uppgår till 16,189 (≈16,2) miljoner kronor.

Bokslutet är per den 30 april 2020. De konsekvenser som följer av covid-19 kommer främst att belasta kommande verksamhetsår (2020-05-01 till 2021-04-30).

— De besked vi får nu av exempelvis våra seriekortsinnehavare och företagspartners, tillsammans med tidpunkten för när vi eventuellt kan börja spela inför publik, kommer att vara avgörande för hur stora konsekvenser covid-19 kommer att ha på föreningens ekonomi. Ju fler som fortsätter att stötta och stå bakom föreningen desto bättre möjligheter kommer vi ha att ta oss igenom rådande situation, säger klubbdirektören Michael Campese.

— Vi är också tacksamma över att löpande få frågor av Brynäsare hur de kan hjälpa klubben igenom det här. Utöver att teckna seriekort och ingå partnerskap jobbar organisationen på att ta fram fler initiativ som vi ber att få återkomma kring.

Vill du teckna seriekort för säsongen 2020/21 så gör du det här.

Vill du komma i kontakt med Brynäs IF:s marknadsavdelning så mailar du till vår försäljningschef Peter Strömsten på [email protected].

Årsmöteshandlingar

Normalt hade årsmöteshandlingarna funnits medlemmar tillhanda från den 11 juni på kansliet. Med med anledning av att föreningen flyttat fram årsmötet till den 24 augusti flyttas också datumet för handlingarna fram.

Från den 17 augusti kommer du som medlem kunna ta del av handlingarna på kansliet, och de kommer också presenteras digitalt via brynas.se.

All information om det uppskjutna årsmötet hittar du här: https://www.brynas.se/klubbinfo/framflyttat-arsmote-2019-20

Kommunikationschef Kevin Johansson