Och vinnaren är...
Publicerad: 2016-12-22
Brynäs
Nu har en vinnare korats i Brynäs tävling för att hitta en hymn som kan spelas och sjungas innan både herrlagets och damlagets matcher i Gavlerinken.

Det vinnande bidraget är Brynäshymnen som är skriven av Britta Bergström och Anna Thorell.

Juryns motivering:

”Brynäshymnen är mäktig och har allt som en hymn ska innehålla med stämningsfull musik som på ett pampigt sätt lyfter texten. Det finns en tydlig kämparanda i texten som förmedlar en vi-känsla till den som lyssnar. Att den dessutom var våra supportrars val är också väldigt betydelsefullt”

– Jag tycker att det är en bra text som verkligen får fram den stolthet som det är att få bära en Brynäströja. Jag ser fram emot att få höra den innan våra matcher framöver, Angelica Östlund kapten Brynäs damlag.

– Jag hoppas att det blir en hymn som varar länge och som är med och skapar en grym känsla och stämning i arenan varje gång man kommer in som spelare och publik. Att man hör hymnen så vet man att det är något speciellt som kommer att hända, nu är det match i vår hemmaborg. Det är några andra lag runtom i världen som fått till det väldigt bra och som ger tändvätska till hemmalaget. Det ska bli kul att få sätta den här hymnen på hjärnan, Jacob Blomqvist kapten Brynäs herrlag.

Tävlingen utlystes i våras och totalt kom 26 bidrag in till tävlingen, alla med väldigt hög kvalitet. Juryn hade en tuff uppgift att bedöma samtliga bidrag och välja ut fem som gick vidare till final. Därefter hölls en omröstning på vår hemsida där våra fans och supportrar även fick säga sitt om finalbidragen. Alla bidrag spelades även i P4 Radio Gävleborgs morgonprogram. Omkring 2 000 personer passade på att säga sitt i omröstningen på vår hemsida som vanns av Brynäshymnen.

Juryn har bestått av: Johan Stark klubbdirektör, Madeleine Östling Brynäs damlag, Angelica Östlund Brynäs damlag, Jacob Blomqvist Brynäs herrlag, Viktor Zeidner musikansvarig Brynäs IF, Petter Barrling P4 Radio Gävleborg, Peter Alcén, frilansande musikskribent och Brynäs Supporterklubb Gävle.

Länk till det vinnande bidraget hittar du här!

Brynäs IF