Anton Ohlsson flyttas upp till A-laget
2023-05-26
Brynäs IF kan idag meddela att den 18-årige forwarden Anton Ohlsson har skrivit på ett A-lagskontrakt med Brynäs IF:s herrlag. Kontraktet sträcker sig över säsongen 24/25. – Jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på mitt första A-lagskontrakt med Brynäs, säger Anton Ohlsson.

Anton Ohlsson kom till Brynäs IF 2018 från moderklubben Strömsbro IF. Han har gjort hela resan från klubbens U16-lag till A-laget och har varit en ledande spelare i samtliga juniorlag. Det blev tre A-lagsframträdanden ifjol, dessutom blev han uttagen till det svenska U19-landslaget. Anton har tränat med A-laget under hela försäsongen och har nu blivit belönad med ett A-lagskontrakt.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha skrivit på mitt första A-lagskontrakt med Brynäs. Klubben har alltid varit en stor del av mitt liv och att nu få chansen i A-laget känns väldigt stort. Nu väntar hårt jobb och jag kommer göra allt jag kan för att få spela så mycket som möjligt, säger Anton och fortsätter:

– Det är en väldigt härlig grupp av spelare som sätter höga krav på varandra. Vi yngre som har kommit upp har blivit väl omhändertagna och det är verkligen en miljö jag trivs att vara i, säger Anton Ohlsson.

Detta blir den andra spelaren från juniorledet som inom en vecka blivit uppflyttad till klubbens A-lag. Något som visar på att klubbens arbete att flytta upp spelare till A-laget från det egna ledet faller väl ut. 

– Anton är en spännande spelare med bra spelsinne. Han kommer till träningen varje dag med viljan att bli bättre och utvecklas. Jag ser en stor utvecklingspotential i Anton och tror att han kan bli en positiv överraskning redan i år. Det han har visat de första veckorna av försäsongen bådar väldigt gott och det är alltid kul att se en spelare som gjort hela resan i organisationen förtjäna ett A-lagskontrakt, säger sportchef Johan Alcén.

Kontraktet gäller över säsongen 24/25.

Vi önskar Anton ett stort lycka till under den kommande säsongen!