Tjeckisk landslagsback till Brynäs IF – Välkommen David Sklenička
Publicerad: 2022-05-02
SHL
Brynäs och försvararen David Sklenička, 25, har kommit överens om ett tvåårskontrakt. På meritlistan finns bland annat tre VM och ett OS med det tjeckiska herrlandslaget.

– David är en tvåvägsback som har sina bästa år framför sig trots att han redan har stora meriter på såväl klubb- som landslagsnivå. Han är en uppskattad lagspelare som är ambitiös i allt han gör och är otroligt professionell. Nu kommer han till oss för att fortsätta sin fina utveckling. Det här känns helt rätt, säger sportchef Johan Alcén.

David Sklenička, 25, är född i Rakovnik, Tjeckien, och spelade hemma i Tjeckien fram till säsongen 2018/19 när det blev en flytt över Atlanten för spel i AHL i Nordamerika. Där blev det spel i 75 grundseriematcher och 12 (4+8) poäng för Laval Rockets. De senaste tre säsongerna har han tillhört Jokerit i KHL (38 poäng på 131 matcher) fram till ligan avbröts under vintern 2022 och Sklenička avslutade säsongen i Kärpät och Finska Liiga (5 poäng på 16 matcher).

– Vi har varit på jakt efter en back med Davids profil som kan spetsa till vår backbesättning och med detta får vi det vi sökt efter. Han är fysisk i sitt spel och har helt rätt karaktär. Han har haft mycket istid i Jokerit och är van att ta mycket ansvar, säger sportchef Johan Alcén och fortsätter:

– David har verkligen visat att han vill hit för att ta nästa steg och bidra med sin erfarenhet. Och det är något som är viktigt för oss när vi plockar in spelare, att man vill komma hit, tävla och få representera Brynäs.

Den tjeckiska backen har meriter från tre VM-turneringar och var även en del av det tjeckiska herrlandslaget under OS 2022. Nu väntar spel i Brynäs över säsongen 2023/24.

– Det känns väldigt spännande och roligt att bli en del av Brynäs kommande åren. Jag har fått höra att det är en anrik och stor förening i Sverige som verkligen vill framåt, säger David Sklenička. – Jag har spelat med ett par spelare som tidigare har varit i Brynäs och bara hört bra saker om föreningen och staden, men också om den svenska ligan. Och efter att ha pratat med sportchefen (Johan Alcén) kändes det helt rätt att välja Brynäs. Här kan jag ta nästa steg i min karriär.

Vad är dina mål i Brynäs?

– Mitt personliga mål är att bit för bit bli en bättre och mer komplett hockeyspelare. Jag kan utveckla allt och speciellt mina offensiva färdigheter. Mitt mål med laget är självklart att vinna SM-guld.

För tillfället befinner sig Sklenička med det tjeckiska herrlandslaget som alldeles nyligen vann Carlson Hockey Games. En turnering där han även blev delad etta i poängligan med fyra (3+1) poäng på tre matcher.

– En bra turnering både för mig personligen och för laget. Nu går vi fullt ut för ett bra världsmästerskap som väntar runt hörnet, avslutar Sklenička.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners