Ledarstaberna i juniororganisationen 23/24
Publicerad: 2023-05-08
Arbetet och planeringen inför säsongen 23/24 är i full gång och nu kan vi presentera hur ledarstaberna kring klubbens fyra juniorlag kommer att se ut.

Gymnasie- och junioransvarig Rickard Brehlin är mycket nöjd över de olika tränarkonstellationerna och delar med sig om sina tankar om de nya ledarstaberna.

Brynäs J20 kommer att ledas av huvudtränare Victor Grönberg och assisterande tränare Pontus Broeng. Båda två tränade Brynäs J18 förra säsongen och blir nu uppflyttade till klubbens J20-lag.

– Lösningen kring J20 känns jättebra. Victor får följa med 05-kullen och har verkligen fått med sig dessa spelare på ”tåget” från förra säsongen. De har byggt en fungerande vardag tillsammans i sättet att träna och tävla. Victor får med sig Pontus Broeng som varit assisterade i J18 under två säsonger. Klivet upp till J20 känns naturligt för hans utveckling som hockeytränare. Han har dessutom haft 04-kullen tidigare och känner dem väl. Båda dessa herrar har en stark motivation till spelarutveckling och att vinna hockeymatcher, säger Rickard Brehlin  

J18 i sin ordning kommer att ledas av Henrik Glaas, ett bekant ansikte för många Brynäsare då han tidigare har tränat SDHL-laget. Han kliver nu av sin tjänst som Ungdomsansvarig och blir juniortränare på heltid. Till sin hjälp kommer Henrik ha Filip Myrman som assisterande tränare. Filip är ett nytillskott till Brynäs organisation och kommer senast från Teg, där han varit huvudtränare för klubbens J18, samt ingått i tränarstaben för herrlaget i Hockeyettan. Han läser tränarprogrammet i Umeå och kommer att göra sin praktik hos oss i Brynäs. Han är ursprungligen från Ljusne och har spelat i Brynäs tidigare på U16-nivå.

– Henke är extremt duktig på att bygga lagsammanhållning och fungerande grupper, vilket han har gjort framgångsrikt både här i Brynäs IF och i Valbo HC. Han har med sig erfarenhet av tränaryrket och ett stort engagemang in i detta. Med sig får han Filip Myrman som gjort juniorresan själv som spelare via hockeygymnasiet i Timrå IK. I Filip får vi en ung, driven och nyfiken och tränare som brinner för spelarutveckling. Han kommer också att vara delaktig på NIU-träningarna tillsammans med övriga instruktörer. Henke och Filip kommer att komplettera varandra jättebra, säger Rickard Brehlin.

U16 kommer fortsätta ha guldtränaren Marcus Hollerup vid rodret. Han kliver in på sin tredje säsong som ansvarig för U16 och har även haft hand om Gästriklands TV-pucklag. Rollen som assisterande tränare till Marcus är i nuläget inte satt men där arbetar klubben på en lösning. 

– Att vi får behålla Marcus på U16 känns jättekul och viktigt. Hans roll är viktig för den elittrappa vi har på juniorsidan och blir någonstans starten på den resa som vi vill att våra U16-killar ska göra i Brynäs IF. Hans resultat med både 06 och 07-kullen säger egentligen sig självt. Marcus är en bra och tydlig ledare som har ett härligt driv och engagemang som smittar av sig till oss andra. Vi håller på att se över den assisterande rollen till honom och är på god väg att hitta en lösning, säger Rickard Brehlin.

För klubbens Damjuniorlag kommer Andreas Östlund att vara huvudtränare. Andreas var assisterande tränare för SDHL-laget de två gångna säsongerna men tar nu steget att bli huvudtränare för första gången. Angelica Östlund, som var med laget förra säsongen kommer att vara assisterande tränare för laget tillsammans med Andreas. 

Rickard Brehlin säger så här om att tränarkonstellationen: 

– En jättespännande lösning. I och med att Andreas och Angelica är syskon känner dem varandra extremt bra och kan varandras styrkor och svagheter. Andreas har varit assisterande tränare i SDHL under två säsonger, vilket gör att bryggan mellan SDHL och Damjun blir ännu mer tydlig. Andreas är ambitiös och ett spännande tränarnamn för framtiden. Angelica har lång, lång erfarenhet som spelare på elitnivå och är redan inkörd i laget från förra säsongen vilket kommer underlätta i vår fortsätta resa.

Målvaktstränare för våra junior och SDHL-målvakter kommer att vara Johan Ryman. Ryman har gjort fem säsonger i klubben främst kopplat mot U16 och SDHL. Han kommer nu att få ett utökat ansvar. Med sig att träna de yngre målvakterna kommer Klara Peslarova att finnas, speciellt mot Damjuniorlaget och hockeygymnasiet. 

– Johan känns helt rätt för det här uppdraget! Hans personlighet och ledarskap speglar verkligen det vi söker hos en ledare och han har gjort ett jättebra jobb under åren! Han har varit väldigt uppskattad hos målvakterna han jobbat med tidigare och han lägger ner ett hårt arbete för att de ska utvecklas och nå sina mål! Känns också extra bra att vi får jobba med kontinuitet även om rollen i sig blir ny med nya åtaganden, säger Rickard Brehlin.

I och med detta kommer fjolårets J20-tränare, Johannes Nygård att lämna Brynäs IF. Vi tackar Johannes för hans arbete och önskar honom lycka till i fortsättningen!

Ledarstaber juniororganisation 23/24

J20

Victor Grönberg – Huvudtränare

Pontus Broeng – Assisterande tränare

J18

Henrik Glaas – Huvudtränare

Filip Myrman – Assisterande tränare

U16

Marcus Hollerup – Huvudtränare

Vakant

Dam-Jun

Andreas Östlund – Huvudtränare

Angelica Östlund – Assisterande tränare

Målvaktstränare

Johan Ryman

Klara Peslarova

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners