Seger mot Rödovre
Publicerad: 2022-09-03
Herr
Glada miner när vi avslutade vår tripp till Danmark med seger 6-1 mot Rödovre.

Det var vi som kom ut starkast i Rödovre och efter knappa tolv minuter fick vi också utdelning när David Sklenicka från blålinjen blev målskytt med ett distinkt handledsskott.

Vi fortsatte sedan att styra spelet och fem minuter från periodpaus kom nästa mål när Linus Lindblom sköt sitt första mål i seniorsammanhang för klubben.

Väl i den andra perioden skulle det bara dröja minuten innan vi återigen fick jubla och detta efter att Bergman skjutit 3-0 med ett stenhårt slagskott från sin backposition.

Halvvägs in i matchen skulle nästa mål komma men denna gång var det Rödovre som fick jubla och detta när Miro-Pekka Saarelainen reducerade vår ledning till 1-3 vilket också stod sig perioden ut.

I den tredje perioden skulle vi återta vår tremålsledning och detta när Samuel Johannesson fint framspelad av Rödin sköt 4-1 från sin backposition. Vi fortsatte sedan att dominera spelet och när knappt halva tredje perioden återstod höll sig Rödin framme och rakade in 5-1 och sitt tredje mål under vår tid i Danmark. Med 37 sekunder kvar att spela kom sedan 6-1 när Bergman blev tvåmålskytt.

Härnäst väntar AIK på onsdag.

Matchfakta

Rödovre - Brynäs 1-6 (0-2 ,1-1, 0-2).

Första perioden: 0-1 (11:55) David Sklenicka. 0-2 (15:42) Linus Lindblom.

Andra perioden: 0-3 (21:45) Julius Bergman. 1-3 (30:32) Miro-Pekka Saarelainen.

Tredje perioden: 1-4 (42:49) Samuel Johannesson (Anton Rödin). 1-5 (51:00) Anton Rödin (Hannes Björninen). 1-6 (59:23) Julius Bergman.