Välkommen till Brynäs IF, Chad Billins – backen skriver kontrakt resten av säsongen
Publicerad: 2020-12-22
Herr
I fredags presenterade vi forwarden Shane Harper. Nu är näste amerikan klar för Brynäs IF. 31-årige backen Chad Billins har skrivit på för resten av säsongen.

Han har spelat i NHL med Calgary Flames och i KHL med CSKA Moskva.

Han har gjort 98 (23+75) poäng på 213 matcher i AHL, varit uttagen till två All star-matcher och vunnit Calder Cup.

Han har spelat OS för USA.

Men i Sverige är han främst känd för sina tre år i Linköping där han från sin backplats gjorde 81 (15+66) poäng på 175 SHL-matcher.

Nu är Chad Billins klar för Brynäs IF. Han har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

— Det är en backtyp som vi har sökt efter. Vi ser honom som en tvåvägsback som kan göra saker med pucken. En spelare som varit i SHL tidigare och som vill komma till Brynäs och slåss om en ledande roll, säger herransvarige Michael Sundlöv och fortsätter:

— Vi vet att det är en spelare som kan svälja många minuter och han kan komma in som en offensiv kraft i spelet med puck och jobba för att ta en plats i powerplay.

Billins kommer ursprungligen från delstaten Michigan i USA.

— Chad var på gång hit vid den här tiden redan under förra säsongen. Nu dök möjligheten upp igen och vi är väldigt nöjda över att ha hittat den här lösningen, säger Sundlöv.

Du har tidigare nämnt att för att Brynäs ska värva spelare så är det ”en in, en ut” ur spelartruppen som gäller. Hur finansieras värvningen av Chad Billins?

— Det uppdraget från styrelsen står kvar, men det som har gjort den här värvningen aktuell är att Chad verkligen ville komma hit och tillsammans med hans agent har de varit väldigt tillmötesgående och resonabla när det kommer till den ekonomiska lösningen. Och eftersom den ekonomiska lösningen är en mindre risk så var styrelsen nöjda med det upplägg som vi presenterade för dem, och vi fick klartecken från dem att genomföra övergången.

Chad Billins kommer att spela med tröjnummer 74 i Brynäs IF.

Stötta Brynäs IF med pappfigur på läktaren!

Nu kan du beställa en pappfigur med ditt ansikte på! Figurerna kommer att placeras ut i Monitor ERP Arena under de kommande matcherna i SHL & SDHL.

Genom att göra detta stöttar du föreningen såväl på läktaren som finansiellt.

Pappfiguren kostar 300 kronor och av dessa går 150 kronor till Brynäs IF.

Så här gör du:

  1. Du går in på https://www.publikfigur.se/brynas-if/ och följer anvisningarna.
  2. Ordern skickas direkt till vårt tryckeri som producerar figuren.
  3. Figurerna skickas till Monitor ERP Arena och ni får en plats i arenarummet.

Ingen publik = inga biljettintäkter — eller?

Förra säsongen hade Brynäs IF 29 miljoner kronor i publikintäkter. När vi spelar utan publik betyder det också att intäkterna uteblir. Ett stort och hårt tapp för föreningen.

Så vad gör vi för att minska förlusten? En av lösningarna är stödbiljetter. Du köper helt enkelt en fiktiv biljett, och det finns ingen tak på hur många vi kan sälja.

Krasst sett skulle siffran för fullsatt (7 909) personer kunna krossas varje match!

Klicka här eller på knappen nedan för att komma till stödbiljetterna.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist