OS- och VM-guldmedaljör klar för Brynäs IF – välkommen Jussi Olkinuora
Publicerad: 2023-02-03
SHL
Brynäs IF förstärker på målvaktssidan med finländske Jussi Olkinuora. – En vinnare, en bra person och en fantastisk målvakt som kommer göra vårt lag starkare på alla sätt, säger sportchefen Johan Alcén.

Två VM-guld och ett OS-guld med Finland – det är en meriterad målvakt som ansluter till Brynäs IF. 32-årige Jussi Olkinuora kommer närmast från NHL-organisationen Detroit Red Wings och är klar för resten av säsongen.

– När möjligheten att få in Jussi dök upp, var det inte mycket att fundera på. Han är en vinnare, en bra person och en fantastisk målvakt som kommer göra vårt lag starkare på alla sätt, säger sportchefen Johan Alcén och fortsätter:

– Anders Lindbäck har spelat väldigt bra på slutet och vi ser alla vilken påverkan ett bra målvaktsspel har. Därför väljer vi att stärka upp med Jussi.

Framgångarna med det finska landslaget gör att Jussi Olkinuora har bra erfarenheter från att jobba ihop med Mikko Manner. Hannes Björninen och Niklas Friman är två andra brynäsare han har bra koll på.

– Mikko är en kunnig tränare. Niklas och Hannes är två spelare som sätter laget först i alla lägen. Grymma hockeyspelare med mycket sisu!

Nu ser han fram emot att dra på sig Brynäströjan och spela inför nya hemmapubliken.

– Jag är otroligt glad att få chansen att göra något bra med Brynäs i år. Det finns många bra hockeyspelare i laget som jag har stor respekt för, säger Jussi Olkinuora.

Att Olkinuora ansluter innebär att Brynäs nu har tre seniormålvakter på kontrakt.

– Vi kommer att låta Anders och Jussi slåss om speltiden. Vi har också Tomi på kontrakt och jobbar för att hitta en lösning som är bra både för honom och för klubben, säger Alcén.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners