Brynäs IF förstärker laget med lettisk landslagsback – Kārlis Čukste ansluter till klubben!
Publicerad: 2023-07-28
Brynäs IF är glada att meddela ett spännande nyförvärv till herrlaget inför den kommande säsongen. Den lettiske landslagsbacken Kārlis Čukste har nu skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

Kārlis Čukste, 26 år gammal, kommer senast från det tjeckiska mästarlaget HC Ocelári Trinec där han avslutade säsongen på bästa sätt genom att bidra till och vinna ett mästerskapsguld. Hans prestationer har inte bara varit framgångsrikt på klubbnivå utan även i landslaget, där han var med och säkrade ett historiskt VM-brons för Lettland under våren.

Kārlis själv uttrycker självsäkert sin entusiasm över att ansluta till Brynäs IF och ser fram emot den nya utmaningen i Hockeyallsvenskan. Han säger:

­– Jag ser verkligen stolt fram emot att spela i och få representera Brynäs IF och hjälpa klubben att ta tillbaka sin SHL-plats. Med mina egenskaper och erfarenheter kommer jag att göra allt jag kan för att bidra till lagets framgång. Tillsammans med mina nya lagkamrater ska vi visa att Brynäs är en lagmaskin som inte går att stoppa.

Kārlis har också förutom spel i Tjeckien en gedigen bakgrund med spel i Nordamerika, KHL, finska ligan, OS & VM och är en mer defensiv lagd back som kommer stärka Brynäs IF:s backuppsättning. 2015 blev han draftad av San Jose Sharks.

Sportchef Johan Alcén säger så här om rekryteringen:

– När möjligheten att värva Kārlis kom upp tog vi den direkt. Han är en spelartyp vi har letat efter under en tid. Med hans storlek och egenskaper både som person och spelare kommer han att tillföra laget en dimension vi ville ha in mer utav. En storväxt, allround, och laglojal back med styrkan i defensiven som alltid gör allt för laget.

Kārlis kommer att ansluta till Brynäs IF nästa vecka och delta i lagets förberedelser inför den kommande säsongen. Fans och supportrar ser nu fram emot att få se honom bära den anrika Brynäs-tröjan på isen och bidra med sin skicklighet och professionalism.

Låt oss alla välkomna Kārlis Čukste varmt till Brynäs IF-familjen och visa honom den fantastiska support som vår klubb är känd för! Vi ser fram emot att tillsammans skapa minnesvärda ögonblick under den kommande säsongen. 

Brynäs IF