Vinst i andra träningsmatchen
Publicerad: 2021-08-19
SHL
Det blev seger med 4-2 mot AIK i försäsongens andra träningsmatch.

Tomi Sallinen gav oss ledningen i powerplay efter bara några minuter och i början av den andra perioden utökade Greg Scott till 2-0. Men AIK kom tillbaka och kvitterade i början av tredje akten. Med sju minuter kvar av matchen kunde dock John Nyberg återigen ge oss ledningen och med knappt två minuter kvar fastställde Emil Molin slutresultatet 4-2.

Fem snabba om matchen:

• Emil Molin blev kvällens poängbästa spelare med ett mål och två assist.
  • Greg Scott gick 1+1.
  • Vår nye målvakt Veini Vehviläinen gjorde sin första match i Brynäströjan och hade en räddninsprocent på 91,3.
  • Oscar Birgersson och assisterande tränare Mikael Holmqvist uppmärksammades inför nedsläpp i hemmahallen i Hofors.
  • Nästa träningsmatch spelar vi mot Malmö på torsdag när vi kliver in i träningsturneringen Skoda Trophy.

Brynäs–AIK 4–2 (1–0, 1–1, 2–1).

Första perioden: 1–0 (3.09) Tomi Sallinen (Greg Scott), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–0 (5.50) Greg Scott (Anton Rödin, Emil Molin), 2–1 (19.53) Maxwell Gerlach, spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (1.16) Maxwell Gerlach (Max Lindholm), spel fem mot fyra, 3–2 (13.19) John Nyberg (Emil Molin, Nicklas Danielsson), 4–2 (18.18) Emil Molin (Marcus Björk).

Utvisningar, Brynäs: 6x2 min. AIK: 5x2 min.

Skott: 36–23 (14–6, 8–6, 14–11).

Domare: Mikael Sjöqvist, Mikael Nord.