Brynäs tackar av åtta spelare från våra seniortrupper
Publicerad: 2022-04-14
Brynäs IF
Sedan tidigare står det klart att Josefin Bouveng och Noel Gunler lämnar Brynäs för att fortsätta sina hockeykarriärer i Nordamerika. Följande spelare har vi valt att inte förlänga med; Oskars Cibulskis, Kristofer Berglund, Kristers Gudlevskis, Tom Wandell, Ebba Strandberg och Samantha Kolowratova lämnar våra seniortrupper.

– Alla dessa spelare har bidragit med professionalitet och kvalité i vår verksamhet. Vi tackar för vad de gjort för Brynäs IF, säger sportchef Erika Grahm.

– Vi har gjort en första bedömning av våra trupper inför nästa säsong och i dagsläget kommer vi inte att erbjuda förlängningar, säger sportchef Johan Alcén.

Målvakten Kristers Gudlevskis kom till Brynäs i början av januari under säsongen 2021/22 och vaktade målet vid sex tillfällen, där en storartad debut hemma mot Luleå är något att minnas. Vidare på backplats lämnar Kristofer Berglund och Ebba Strandberg efter två säsonger i den rena dräkten samt Samantha Kolowratova efter en säsong som innehöll SM-final och OS-spel. Även Oskars Cibulskis lämnar efter att ha värvats i säsongens slutskede.

– I både Ebbas och Sammys fall lämnar vi i samråd där spelarna har sociala anledningar att inte stannas hos oss. Vi önskar båda lycka till framöver, säger Erika Grahm.

På forwarssidan lämnar Tom Wandell som värvades in på deadline day under nyligen avslutad säsong. Sedan tidigare står det även klart att Noel Gunler lämnar för spel i Carolina Hurricanes organisation och att Josefin Bouveng åker över till college i Minnesota efter att ha fått vänta ett år på flytten.

Brynäs IF tackar spelarna för deras insatser och önskar lycka till framöver.

Brynäs IF
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner