Anton Rödin missar resten av försäsongen
Publicerad: 2020-08-25
Herr
Anton Rödin missar resten av Brynäs försäsong. Den opererade högerfoten känns bra men problem har uppstått i den andra foten. — Han har fått likartade symptom fast på den andra foten, säger Magnus Ågren.

I november drabbades Anton Rödin av en inflammation i en sena i högerfoten.

Vår lagkapten missade tre matcher som en följd av skadan och kunde sedan inte träna för fullt resten av säsongen.

Trots det var han en av SHL:s giftigaste spelare och han slutade på fjärde plats i poängligan med 14 mål och 32 assist för totalt 46 poäng på 46 spelade matcher.

De avslutande seriematcherna spelade inte Rödin på inrådan från Brynäs medicinska team, som redan då hade inlett ett förebyggande arbete inför säsongen 20/21.

Under sommaren gjordes ett lyckat ingrepp i foten som gjort att Rödin sen dess inte känt av några komplikationer i högerfoten. En specialbeställd skridsko från Bauer inväntades, Rödin gick på is senare än resten av laget och de senaste veckorna har han kört för fullt på is med sina lagkamrater.

Men nu har det uppstått komplikationer i den andra foten. Symptomen är liknande som vid den gamla skadan vilket gör att läkarteamet har en god uppfattning om hur man ska agera framåt.

— Han har fått likartade symptom fast på den andra foten. Han har inte haft några problem med den här foten tidigare utan det här är en ny skada så det här var inte något som någon hade kunnat förutse. Att problemen uppstår beror troligen på slitage från hårt knutna skridskor under en lång tid, säger Magnus Ågren, huvudansvarig för Brynäs medicinska team.

Rödin kommer i veckan att genomgå ett ingrepp i foten där den nya skadan uppstått.

Den specialbyggda skridskon har fungerat bra för högerfoten och kommer nu även att användas på vänsterfoten.

— Den specialbyggda skridskon från Bauer som vi fick efter operationen i somras, den som vi inväntade och som gjorde att Anton kom på is senare än de andra, var en framgång. Nu ska vi testa den även på den andra foten, säger Ågren och fortsätter:

— Går allt så bra som det gjorde efter ingreppet i högerfoten är han tillbaka inom några veckor. Förhoppningen är att Anton är spelbar till när serien drar igång.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist