Ungersk landslagsforward skriver korttidskontrakt – välkommen till Brynäs IF, Fanni Garát-Gasparics
Publicerad: 2023-09-12
Brynäs IF kan idag presentera ett nytt spännande nyförvärv till SDHL-laget. Den 28-åriga ungerska landslagsforwarden Fanni Garát-Gasparics har skrivit på ett korttidskontrakt med klubben.

Fanni Garát-Gasparics är ett välmeriterat namn inom den ungerska ishockeyn där hon är en viktig spelare och lagkapten i det ungerska landslaget. Hon har även producerat mängder av poäng i den ungerska ligan samt vunnit en mästerskapstitel. Hon ansluter senast från Metropolitan Riveters i den nordamerikanska ligan PHF.

– Det här känns väldigt bra, efter jag fick reda på att det inte skulle bli någon fortsättning med Metropolitan Riveters nästa säsong har jag haft kontakt med Brynäs. Jag fick ett bra första intryck och jag kände direkt att det skulle vara ett bra ställe för mig att vara på då det har allt som jag söker efter. Jag vet om att klubben är ett topplag och har kämpat om guldet i flera år, så jag är otroligt taggad att ansluta till laget, säger Fanni Garát-Gasparics.

Den högerfattade och målfarliga forwarden har också gjort fem säsonger i den ryska ligan där hon på 156 matcher gjort imponerande 204 poäng (100+104). Säsongen 17/18 vann hon det ryska mästerskapet med Agidel UFA. 

– Eftersom jag siktar på att återvända till USA så är det här en väldigt bra klubb för mig att utvecklas i och jag kommer göra allt för att vara mitt bästa jag under tiden som jag är här, säger Fanni Garát-Gasparics. 

Fanni vill hålla spel i den nya nordamerikanska ligan PWHL öppet och har därför kommit överens med oss om ett korttidskontrakt som sträcker sig till den 5:e november. En bra lösning för båda parter då vi har dragits med skador i truppen och behövt spela backar på forwardsposition. 

Sportchef Erika Grahm säger så här om förstärkningen:

–  Fanni är en bra matchning för oss, både som spelare och person. Hon har varit under många år en ledande spelare i ungerska landslaget och har gjort en häftig resa där. Som spelare är hon en stark och skicklig forward som har ett bra målsinne. Hon kommer vara väldigt nyttig för oss under tiden hon är här med sina ledaregenskaper, säger Erika Grahm och fortsätter:

– Det här är en bra möjlighet. Hennes ambition är att ta plats i nya ligan i Nordamerika och det är en spelare vi haft på vår radar länge. Nu har vi enats om ett korttidskontrakt som ska bli mycket spännande att följa, sedan får vi utvärdera möjligheterna att behålla Fanni över en längre tid, avslutar Erika Grahm.

Fanni ansluter till laget inom kort.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF – Fanni Garát-Gasparics!

Huvudpartners
Officiella Partners