Angående biljettläget och gästande supportrar vid hemmapremiären mot AIK
Publicerad: 2023-08-24
Den 22/9 spelar vi hemmapremiär hemma mot AIK Hockey i HockeyAllsvenskan. En match som sedan länge har ett stort biljettryck. Brynäs IF vill vara tydliga med att det inte har funnits någon annan målsättning från början än att möjliggöra och tillgodose önskemål som gör att premiären blir den publikfest vi alla önskar.

I HockeyAllsvenskan råder det en överenskommelse där samtliga föreningar möjliggörs 150 biljetter till gästande lags supportrar, dessa har AIK tillhandahållit. 

Vi anser att vi har haft och har en positiv och konstruktiv dialog med AIK Hockey där målsättningen är att möjliggöra för ytterligare tillresta supportrar att besöka Monitor ERP Arena. Utan att tumma på säkerheten för våra besökare. 

Just nu råder ett allvarliga säkerhetsläge i Sverige. Redan igår kommunicerade ligorna för SHL, HA och SDHL om skärpta säkerhetsrutiner vilket innefattar bland annat visitering av samtliga besökare. En signal om att läget är mer allvarligt generellt vilket inte har någonting med att göra, med just AIK.Med nuvarande förstärkta säkerhetsbestämmelser behöver vi se över tryggheten för samtliga besökare.

Vår arenautformning har vissa utmaningar med att matcher med större andel gästande supportrar ska bli effektiva och säkra.

Vi har inte släppt några biljetter för allmän försäljning ännu och det pågår fortsatt dialog från vår sida med Supporterpolis, Säkerhetsansvariga och AIK Hockey om att möjliggöra för att kunna ta emot så många supportrar som möjligt. Då vi vet att intresset är stort så arbetar vi med att hitta en snabb och konstruktiv lösning där fler gästande supportrar kan välkomnas till hemmapremiären. 

I vår arena är samtliga supportrar välkomna men vi behöver göra det som är i enlighet med våra och Svenska Ishockeyförbundets säkerhetsbestämmelser. Vi arbetar med frågan och hoppas kunna kommunicera en lösning inom kort.