Onsdag Ons 16 Mars Mar
Lördag Lör 19 Mars Mar
Måndag Mån 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar
Torsdag Tor 24 Mars Mar
Fredag Fre 25 Mars Mar
Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Tisdag Tis 29 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Välkommen Kristers Gudlevskis – målvakt ansluter till Brynäs IF

1 januari 2022 10:30
Kristers Gudlevskis, Brynäs IF, målvakt, nyförvärv
SHL

Spel i NHL, KHL, VM och OS.

Nu i SHL med Brynäs IF.

Målvakten Kristers Gudlevskis har skrivit på för resten av säsongen.


Antalet matcher i NHL blev inte så många, men vilka matcher det var. På tre matcher med Tampa Bay Lightning höll Gudlevskis nollan en match och hade totalt en räddningsprocent på 95,9 och ett GAA på 1,37.

29-åringens senaste NHL-match spelade han säsongen 2016/17 och sen dess har han spelat i AHL, KHL, DEL, Österrike och senast i slovakiska ligan.

Nu har han skrivit på ett kontrakt med Brynäs IF som gäller resten av säsongen.

– Kristers är väldigt meriterad och i en bra ålder där han har samlat på sig mycket internationell erfarenhet från bland annat NHL, KHL och OS men ändå utan att för den delen på något sätt känna sig ”klar”. Han är väldigt motiverad att komma hit och få en nystart på karriären och visa upp sin fulla potential, säger Johan Alcén, sportchef.

Gudlevskis, som kommer från Lettland, ansluter till Brynäs samtidigt som vår målvakt Veini Vehviläinen på våra sex senaste matcher endast släppt in fem mål och hållit nollan fyra gånger. Totalt har han hållit nollan fem gånger den här säsongen och är med det bäst i hela SHL.

– Vi ser Veini som vår nummer ett men att Kristers kan komma hit och både stötta men också pusha honom på ett bra sätt. I Kristers får vi hit en lång och atletisk målvakt med stor uppsida och hög kapacitet. Enligt alla referenser vi pratat med har han dessutom alltid varit en uppskattad lagkamrat och det är den typen av personer vi vill ha här hos oss, säger Alcén.

Gudlevskis kommer att spela i tröjnummer 45. Han kom till Gävle under nyårshelgen och förväntas vara spelklar till matchen hemma mot Skellefteå 6 januari.

– Min mamma har alltid sagt att jag har ett svensk namn så jag antar att det var menat att jag skulle komma hit, säger Gudlevskis skämtsamt och syftar på förnamnet Kristers.

– Jag är väldigt förväntansfull och ser det är som en fantastisk möjlighet för mig. Jag har velat spela i Sverige länge och är riktigt laddad över att äntligen få chansen. Dessutom känns det lite extra att komma till Brynäs som är en stor klubb med mycket historik.

Gudlevskis mäter in på 192 centimeter och 97 kilo och kommer närmast från spel med HC Slovan Bratislava i Slovakien.

– Det var en jättebra erfarenhet att spela i NHL. Sen jag vände hem till Europa har det varit lite av en ”bumpy road” på olika platser men samtidigt har jag samlat på mig mycket rutin från olika ligor. Nu ser jag fram emot möjligheten att komma till Brynäs och bevisa vad jag kan och jag känner mig redo för den här utmaningen. Jag vill hjälpa laget på alla sätt jag kan och jag kommer göra allt jag kan för att laget ska vinna och bli framgångsrikt.