Välkommen hem, Johan Larsson: ”Kommer hem för att vinna”
Publicerad: 2022-08-12
SHL
Brynäs välkomnar varmt hem Johan Larsson som efter tio säsonger med spel i NHL nu återvänder till Gävle och Brynäs IF. Den 30-åriga forwarden har skrivit på ett kontrakt till 2025. – Jag kommer hem för att vinna, säger Larsson.

Johan Larsson återvänder till Gävle och Brynäs IF. Den gotlandsfödde 30-åringen har de senaste tio säsongerna samlat på sig mängder med rutin från spel i NHL där han representerat Arizona Coyotes, Washington Capitals, Buffalo Sabres och Minnesota Wild.

– Larsson behöver ingen närmare presentation för Brynäsfansen. En riktig vinnarskalle som inte minst visar sig i de SM-guld han vunnit med Brynäs J18, J20 samt i SHL. Eller för delen VM-gulden med Småkronorna och Tre kronor, säger sportchef Johan Alcén.

– Förutom en väldigt kompetent hockeyspelare är han även en stark informell ledare. Johan kommer från en bra NHL-säsong och det känns naturligtvis otroligt bra och vi är väldigt stolta över att ha honom hemma igen.

Larsson har sin hockeyfostran på Gotland med Sudrets HC som moderklubb. Säsongen 2008/09 anslöt forwarden till Brynäs där han gjorde resan genom J18 och J20 upp till seniortruppen. Han var där bland annat med om att vinna SM-guld 2011/12 innan han säsongen efter lämnade för ett tio år långt utlandsäventyr i NHL.

Nu, 488 NHL-matcher senare, återvänder Larsson till Brynäs IF på ett avtal över säsongen 2024/25.

– Det känns fantastiskt bra att allt är klart och att jag återigen får dra på mig Brynäströjan. Jag ser fram emot säsongen och att få träffa alla Brynäsare, säger Johan Larsson.

Under sin senaste säsong i SHL, guldsäsongen 2011/12, producerade Larsson 36 (12+24) poäng på 49 grundseriematcher samt 9 (2+7) poäng på 16 slutspelsmatcher. Totalt har han gjort 55 (18+37) poäng på 113 SHL-matcher, slutspel inkluderat.

– Jag har bara goda minnen från tiden när jag var här senast och återvänder nu med ett stort leende. Vi har fått ihop ett starkt lag och jag tror verkligen att vi kan nå långt. Jag kommer hem för att vinna, avslutar Larsson.

Brynäs IF