Kanadensisk målvakt klar – välkommen Jared Coreau
Publicerad: 2024-02-09
Vi kan idag meddela att den NHL-meriterade målvakten Jared Coreau senast i HC Slovan Bratislava är klar för klubben. 32-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. – Det känns riktigt bra att ha gjort klart med Jared, en rutinerad målvakt som kommer komplettera och stärka upp vår målvaktssida på ett bra sätt under avslutningen på säsongen, säger sportchef Johan Alcén.

Att klubben har letat efter en målvakt är ingen hemlighet. Nu är målvaktsjakten över när det nu står klart att det blir Jared Coreau som kommer att kampera ihop med Damian Clara under avslutningen av säsongen.

– Det känns bra att gjort klart med Jared, vi har letat noggrant för att hitta rätt profil på målvaktssidan på en utmanande marknad. Det vi framför allt gillar hos Jared är att han varit med och vunnit, blivit skolad hos bland annat svenskarna som en av tre målvakter i Detroit men även att han gjort säsonger i Europa där han exempelvis höll sju nollor förra året. Givetvis har vår målvaktstränare Anthon Hansson också fått säga sitt, säger sportchef Johan Alcén.

Den 197 centimeter långe kanadensaren har ett förflutet i Detroit Red Wings organisation där han spelade 21 NHL-matcher och 148 AHL-matcher mellan åren 2013–2018. Under sin tid där blev det en AHL-titel säsongen 16/17. 

Han gjorde sedan ytterligare två säsonger i AHL i San Diego Gulls, San Antonio Rampage och Bridgeport Sound Tigers.

Sedan 2020 har han tillbringat sin hockeykarriär i europeisk hockey och har representerat klubbar som Bratislava Capitals, Black Wing Linz, Grizzlys Wolfsburg och senast i HC Slovan Bratislava.

Nu väntar spel i Brynäs IF, något som Jared Coreau verkligen ser fram emot.

– Det känns riktigt bra och inspirerande och jag är otroligt stolt över att få chansen att representera Brynäs IF. När möjligheten finns att tillhöra ett topplag som har chansen att vinna något, oavsett liga, så går det inte att tacka nej till, säger Jared Coreau och fortsätter:

– Jag har hört mycket gott om klubben och under mina samtal med Johan så kändes det direkt som ett självklart val för mig. Jag kan inte vänta på att få träffa mina nya lagkamrater och sätta i gång arbetet tillsammans mot det självklara målet, att gå upp till SHL, säger Jared Coreau.

Jared Coreau har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut och han ansluter så fort som möjligt.

Välkommen till Gävle och Brynäs IF – Jared Coreau!