Poängdrottningen stannar i Brynäs IF – Lara Stalder förlänger kontraktet ytterligare ett år
Publicerad: 2022-05-19
SDHL
Förra säsongen slog hon poängrekordet i SDHL. Igen. Nu har poängsprutan förlängt kontraktet med Brynäs IF. – Vi har ”unfinished business”, säger Lara Stalder.

Lara Stalder gjorde sin första säsong i Brynäs IF 2019/20 och har sedan dess spelat tre raka säsonger och totalt 126 matcher i Den rena dräkten. På dessa matcher har den nyligen fyllda 28-åringen producerat otroliga 277 (119+158) poäng. Ett snitt på över två poäng per match. Samtidigt har hon tilldelats priser som Guldhjälmen och Årets Forward.

– Laras siffror talar för sig själv. En spelare av yttersta världsklass. Hon är en enorm vinnarskalle som aldrig är nöjd, som alltid vill bli bättre och som lyfter sina lagkamrater. En grymt bra hockeyspelare och en fantastiskt bra person vid sidan av isen. Hela organisationen är glada att hon vill fortsätta vara en del av Brynäs IF, säger Erika Grahm, sportchef.

Utöver sina kvaliteter på isen besitter Lara även många andra viktiga egenskaper. Vid sidan av isen kommer hon fortsätta sitt arbete som Hållbarhetskoordinator inom föreningen. En roll där hon arbetar med frågor inom En bra start och Jämställdhetsresan samt med föreningens totala hållbarhetsrapportering.

– Hon kom till klubben vid starten av vår nysatsning av dam- och flickverksamheten och har blivit en viktig ambassadör för hela Brynäs IF. Lara är en stor förebild för våra yngre tjejer i föreningen och för hela damhockeyn. En viktig pusselbit i den hållbaretsresa som vi är inne på, säger Erika Grahm.

Nu står det klart att det blir ytterligare en säsong i Brynäs IF för Stalder. Hon har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2022/23.

– Vi har, som det heter, ”unfinished business”. Jag vill så gärna vinna ett SM-guld med Brynäs, säger Lara Stalder.

– Jag trivs otroligt bra både på och vid sidan av isen. Laget har tagit stora steg och blivit bättre för varje år och den resan som Brynäs gör med flick- och damhockeyn och allt annat arbete vid sidan av isen är fantastisk. Det är en ära att få möjligheten att bidra till den.

Johan Cahling, ansvarig för Brynäs IF:s kommersiella- och hållbarhetsarbete om förlängningen med Lara Stalder:

– Förlängningen innebär inte bara att vi behåller en fantastisk hockeyspelare och stor publikfavorit i ytterligare ett år. I och med förlängningen har vi också säkerställt att Lara fortsätter vara en viktig nyckelspelare för Brynäs IF även utanför isen. Där kommer hon fortsätta att koordinera Brynäs IF:s hållbarhetsarbete med fokus på datainsamling, GRI-rapportering och våra strategiska partnerskap. Vi kan konstatera att Lara är lika skarp i det arbetet som hon är på isen i SDHL.

– Det är underbart att återigen konstatera att Europas bästa hockeyspelare också har ett sådant tydligt fokus på att i sin vardag bidra till att skapa fler vinnare även vid sidan av isen.

Under Stalders tre säsonger i Brynäströjan har laget placerat sig trea, två och etta i grundserien och dessutom spelat SM-final två säsonger i rad. Säsongen 2021/22 var SM-guld ett uttalat mål men där laget föll på målsnöret.

– Där och då var det oerhört tufft. Det tog riktigt hårt på mig. Vi hade ett fantastiskt lag och hade gjort en fantastisk säsong, säger Stalder och fortsätter:

– Samtidigt gäller det att se den större bilden av det hela. Den atmosfären som både vi på isen och Brynäs som förening lyckades skapa var fantastisk. Den uppmärksamhet som damhockeyn fick i slutspelet kommer göra gott för framtiden. Både på och vid sidan av isen.

Förra säsongen slog Stalder poängrekord i SDHL, för andra säsongen i rad. Det nya rekordet lyder 89 (34+55) poäng på 33 grundseriematcher.

– Klart det är roligt att slå rekord. Det är många timmar med träning och förberedelser som ligger bakom något sådant. Det är ett kvitto på att man kunnat hålla en kontinuitet genom hela säsongen. Samtidigt hade jag ett fantastiskt lag och en minst lika fantastisk stab runt mig. Då blir det lättare att producera, säger Stalder.

– Jag hade dock bytt poängrekordet mot ett SM-guld alla dagar i veckan. Inget slår känslan av att vinna tillsammans med ett lag.

Att vinna tillsammans med laget är en tydlig målsättning från Stalders sida inför nästa säsong.

– Nu ser jag fram emot att göra en riktigt bra sommarträning för att sedan i augusti komma tillbaka starkare och bättre än någonsin. Det är några pusselbitar kvar innan laget är satt och när de är på plats är jag säker på att vi kommer utmana om guldet nästa år igen. Resan mot första guldet fortsätter.

Brynäs IF