Målvakt klar för Brynäs IF — Viktor Andrén skriver tvåårskontrakt
Publicerad: 2020-03-27
Herr
Brynäs IF har gjort klart med en ny målvakt. Viktor Andrén har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2021/22. — Klubben gör en resa som jag tycker är väldigt inspirerande och vill vara med på, säger 26-åringen.

Observera att detta kontrakt tecknades innan SHL:s rekommendation om att inte signera nya avtal utöver rookiekontrakt och avtal i den storleksordningen

Efter fyra säsonger i Växjö flyttar Viktor Andrén norrut. Till Gävle och Brynäs IF.

Målvakten har skrivit på ett tvåårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.

— Vi får in en målvakt i en bra ålder med grymt stor potential och väldigt stor uppsida. Dessutom har han spelat några år i SHL och har skaffat sig bra med rutin, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv.

Under sina fyra år med Växjö i SHL har Andrén alltid haft en räddningsprocent över 90. Hans bästa säsong var 2017/18 när han hade 92,3 i räddningsprocent i grundserien och i slutspelet det året hade han hela 99,1 procent.

— Han spikade igen fullständigt i det slutspelet och hade helt magiska siffror. Det känns oerhört stabilt på målvaktssidan nu när vi får in Viktor, säger Sundlöv.

I Brynäs SHL-trupp finns nu två målvakter. Viktor Andrén och Samuel Ersson.

— Ett ruggigt bra målvaktspar med två duktiga målvakter. Båda vill etablera sig på riktigt i SHL och vara förstemålvakt. De kommer att pusha, utveckla och hjälpa varandra att ta nästa steg. Jag ser styrkor hos den ena av dem där det finns utvecklingsområden hos den andra och de kommer att komplettera och sporra varandra varje dag, säger målvaktstränare Robin Danielsson.

Vad kan du säga om Viktor?

— Han är en målvakt som jag följt sedan hans tid i Pantern och så klart även under hans tid i Växjö. Han har flera gånger visat, inte minst i finalspelet för något år sedan, vilken enorm potential han besitter och vilka kvaliteter som finns i honom. Det är en lugn och teknisk målvakt som spelar med stort tålamod och som kommer kunna konkurrera på ett bra sätt här hos oss.

Andrén själv ser fram emot att spela i Den rena dräkten.

— Det ska bli skitkul, rent ut sagt. Jag har haft bra snack med både Sundlöv och Robin och är riktigt taggad på att komma upp och få köra igång. Jag vet att klubben har haft några tuffa år bakom sig resultatmässigt men jag vet också att man inte vill vara där och klubben visar tydligt att man vill uppåt. Den resan tycker jag är väldigt inspirerande och vill vara med på, säger vårt senaste nytillskott och fortsätter:

— Det finns en otrolig historik i föreningen och jag tycker det är häftigt att Brynäs står för något bra vid sidan av isen. Jag har förstått att det arbetet betyder mycket för Gävle och närområdet och jag ser fram emot att bli en del av det.

På meritlistan har Andrén ett SM-guld från det där magiska slutspelet när han ersatte Viktor Fasth i den fjärde semifinalen mot Malmö. I finalspelet mot Skellefteå vann Växjö med 4-0 i matcher och Andrén höll nollan i tre av dem och släppte bara in ett mål på vägen till guldet.

— Det var så klart mäktigt på många sätt och vis och till viss del är det fortfarande svårt att ta in. Man kan inte riktigt sätta ord på det men det var häftigt att få fram sitt bästa spel när det gällde som mest. Sen är det verkligen så där som alla säger: att när man vunnit guld en gång, då vet man vad det innebär och då blir suget att göra det igen bara ännu starkare. Så det upplever jag gärna igen. Och jag upplever det gärna i Gävle, säger Andrén.

FAKTA — VIKTOR ANDRÉN

Spelarprofil på Eliteprospects

Född: 17 februari 1994, Mariestad.

Längd/vikt: 184 cm/86kg.

Position: Målvakt.

Plockhandske: Vänster.

Tidigare klubbar: Mariestad BoIS (moderklubb), Växjö Lakers HC, IK Pantern.

Meriter: SM-guld 2017/18.

Kommunikationschef Kevin Johansson
Huvudpartners
Officiella Partners
Utvecklingspartners
Officiell Drivmedelspartner