Tom Wandell klar för Brynäs
Publicerad: 2022-02-16
SHL
Rutin i mängder ansluter till vår SHL-trupp när övergångsfönstret stängde vid midnatt natten till idag. Tom Wandell har skrivit på för resten av säsongen och ansluter till SHL-truppens träningar den här veckan. – Det är en bra person med en bra karaktär som har lång erfarenhet av spel på en hög nivå, säger Johan Alcén, sportchef.

Fem säsonger i Dallas Stars i NHL, fyra säsonger i KHL och sju säsonger i SHL med spel för Södertälje, Timrå, Örebro och Djurgården. Det är en lång karriär som nu fortsätter i Gävle och Brynäs.

– Spelschemat är tajt med många matcher på kort tid. Det finns alltid risk för skador och det här alternativet kom upp. Vi tog möjligheten att bredda truppen, säger Alcén. – Under vintern har vi prioriterat att ta in en back som vi lyckades med när Oskars Cibulskis nu ansluter. När vi nu fick chansen att ta in Tom så gjorde vi en samlad bedömning att det vore ett bra tillskott i vår SHL-trupp.

Wandell är uppvuxen i Södertälje och gjorde seniordebut i lokala Södertälje SK i dåvarande Elitserien säsongen 2005/06. Efter debutsäsongen i Sverige lämnade Wandell för spel i finska Ässät i SM-Liiga. Därefter flög han över till Texas och började resan inom Dallas Stars organisation med spel i AHL-klubben Iowa Stars. 2008/09 spelade Wandell en säsong för Timrå IK i Elitserien innan han noterades för fyra raka säsonger i NHL och Dallas Stars.

Efter säsongen 2020/21 lämnade Wandell Djurgården och har sedan dess letat ny hemadress för att spela hockey. Nu är det klart att det väntar spel i Brynäs för resten av säsongen 2021/22.

Välkommen till Brynäs, Tom!

Brynäs IF