OS-back klar för Brynäs – Välkommen Oskars Cibulskis
Publicerad: 2022-02-15
SHL
Den lettiska landslagsbacken Oskars Cibulskis ansluter till Brynäs SHL-lag på ett kontrakt över resten av den här säsongen. Cibulskis ansluter senast från Dinamo Riga i KHL. – Solid och rutinerad tvåvägsback som spelar ett rejält spel, säger Johan Alcén, sportchef i Brynäs IF.

Det är en rutinerad Riga-född herre som ansluter. Han har nyss avslutat sin nionde säsong i KHL och har hunnit med säsong i den tjeckiska ligan, österrikiska EBEL och såklart även spel i den lettiska ligan. För tillfället deltar Cibulskis i sitt första OS men på meritlistan noterar vi åtta världsmästerskap.

– Utifrån den bild vi har skaffat oss från tidigare lagkamrater och tränare så är det Oskars en person vi tror kommer bra in i vår grupp, säger Johan Alcén. – Vi går in i en period med ett tajt spelschema och kände att vi behövde bredda vår backuppsättning.

Cibulskis är 33 år och har som sagt främst spelat i hemstaden Riga. På senare år har han även hunnit med fyra säsonger i den tjeckiska ligan innan han vände hem till Riga inför den här säsongen. När KHL nu avslutat grundserien står det klart att Dinamo Riga inte spelar vidare i slutspelet, varför Cibulskis nu väljer att förlänga sin egen säsong med spel i Brynäs och SHL.

– Jag är en lång och stark spelare som också har ett bra skott. Jag läser spelet bra och bidrar till laget, jag vill att mina lagkamrater ska kunna lita på mig, säger Oskars Cibulskis. – Efter OS är mitt mål att komma till Gävle så fort som möjligt. Jag längtar redan efter att få se stan, arenan och träffa laget.

Cibulskis anländer till Gävle efter att Lettland spelat klart i OS i Beijing. Kontraktet är skrivet över den här säsongen.

– Jag har redan hört många bra saker om Gävle och om laget. Jag har haft många frågor till Kristers och han har berättat så mycket bra saker om laget och staden så jag behövde inte tänka efter länge innan jag bestämde mig för att skriva på. Jag är stolt över att få vara en del av laget och tror vi kan uppnå stora saker tillsammans.

Köp biljett till kommande SHL-matcher här.

Brynäs IF