Förlust mot Örebro i säsongens andra träningsmatch
Publicerad: 2020-08-26
Några fina räddningar av Samuel Ersson och ett snyggt mål signerat Emil Molin var glädjeämnen under onsdagskvällen. I övrigt var Brynäs hårt pressat av Örebro. Och så blev det också förlust med 1-4 i säsongens andra träningsmatch.

För Brynäs del var det säsongens andra träningsmatch.

För Örebro var det match nummer fem.

Och skillnaden märktes på isen - inte minst i den första perioden.

Brynäs hade svårt att komma in i matchen och gick in i första pausvilan med ett 0-2-underläge. Skottstatistiken vittnade om det stora spelarövertaget för bortalaget, som vann skotten med 3-13 i den första perioden.

I den andra reducerade Brynäs genom Emil Molin, snyggt framspelad av Nicklas Danielsson som i sin tur fått en fin diagonalpassning från Adam Pettersson.

Men närmare än så kom aldrig Brynäs och i den tredje perioden gjorde Örebro först 1-3 och fastställde sedan slutresultatet 1-4 i tom kasse.

Nästa träningsmatch för Brynäs del väntar på fredag, då träningsturneringen Skoda Trophy drar igång med match mot värdklubben Södertälje.

MATCHFAKTA:

Brynäs IF–Örebro Hockey 1–4 (0–2, 1–0, 0–2)

Första perioden: 0–1 (07.53) Lukas Pilö (Borna Rendulic, Rodrigo Abols), 0–2 (13.45) Robert Leino (Rodrigo Abols, Borna Rendulic) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–2 (5.33) Emil Molin (Nicklas Danielsson, Adam Pettersson).

Tredje perioden: 1–3 (12.26) Joonas Rask (Borna Rendulic, Robin Salo) spel fem mot fyra, 1–4 (19.08) Linus Öberg (Robin Kovacs, Gustav Backström) mål i tom bur.

Utvisningar, BIF: 6x2, ÖHK: 3x2 min.

Skott: 16–40 (3–13, 9–14, 4–13).

Domare: Mikael Andersson, Mikael Nord.