Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Söndag Sön 3 April Apr
Tisdag Tis 5 April Apr
Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Onsdag Ons 28 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Fredag Fre 14 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Fredag Fre 21 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt

Josef Boumedienne och Nils Ekman leder Brynäs IF genom kvalet

4 april 2021 14:25
Josef Boumedienne, Nils Ekman, Brynäs IF
Herr

En ny tränarduo är klar för Brynäs IF. Josef Boumedienne och Nils Ekman ska leda oss genom det stundande kvalspelet. — De vet vad som krävs för att nå resultat, säger klubbdirektör Michael Campese.


Det är nu klart vem som tar över huvudansvaret i Brynäs IF.

Josef Boumedienne, 43, kommer att leda oss genom kvalet mot HV71. Vid sin sida får han Nils Ekman, 45, som assisterande tränare.

— Vi i styrelsen har tagit det här beslutet tillsammans med Micke. Vi kände att det behövdes en förändring och att vi behöver agera för att få in ny energi och en ny röst i gruppen. Vi har en stor tilltro till förmågan i spelartruppen och tror att vi kommer klara av det här bara vi kan få dem att spela till sin fulla potential, säger Jürgen Lorenz, styrelseordförande.

Både Boumedienne och Ekman har långa, framgångsrika spelarkarriärer bakom sig. Båda har gjort flera säsonger i NHL där Ekman representerat Tampa Bay Lightning, Pittsburgh Penguins och San Jose Sharks och Boumedienne spelat för New Jersey Devils, Tampa Bay och Washington Capitals. De har också båda spelat i KHL, AHL, SHL (elitserien), den finska ligan samt spelat landskamper för Sverige.

— Klart det är kittlande att komma in i en sån här situation och det medföljer en viss nervositet så klart. Men jag tror att både Nils och jag har nytta av att vi varit i likande situationer som spelare. Vi ska komma in med ny energi och ändå försöka få grabbarna att slappna av inför den uppgift vi står inför, för som spelare är det tufft mentalt att kliva in i ett kval, säger Boumedienne och fortsätter:

— Vi ser vilket bra spelarmaterial vi har att tillgå och vi ser verkligen fram emot att komma igång och börja jobba med grabbarna. På pappret har vi ett väldigt bra lag och nu gäller det att få spelarna att nå upp till sin nivå.

Efter spelarkarriären har Ekman varit sportchef för Djurgården i SDHL samt arbetat som expertkommentator för SVT och Boumedienne har varit scout för NHL-organisationen Columbus Blue Jackets, de senaste fem åren som chef för Europascoutingen.

— Det är två otroligt meriterade hockeymänniskor som vet vad som behövs för att leverera på den här nivån. De ser människor och de vet vad som krävs för att nå resultat. Och just nu är det resultat vi behöver, säger klubbdirektör Michael Campese.

Varken Boumedienne eller Ekman har sedan tidigare tränarmeriter från den här nivån?

— Nej, det stämmer, men både Josef och Nils har en enorm erfarenhet och kunskap om hockey. När det handlar om att få en effekt på kort tid handlar det mer om komma in med ny energi, samla gruppen och att få spelarna att tro på sig själva och kunna prestera på den nivå som vi vet att spelarna har i sig. Josef och Nils har båda spelat på den absolut toppnivån och har hockeymässigt gått igenom tuffa perioder själva så vi ser till många andra styrkor än deras tränarmeriter.