Finsk landslagsspelare förstärker Brynäs IF
Publicerad: 2023-05-10
Brynäs IF är glada att kunna presentera en ny spelare till SDHL-truppen. Den 23-åriga finska landslagsspelaren Jenniina Nylund är klar för klubben. – En spelare i bra ålder som vi ser en stor utvecklingspotential i, säger sportchef Erika Grahm.

Jenniina Nylund har tillbringat de fem senaste säsongerna i St. Cloud State University i den amerikanska collegeligan NCAA. Hon har gjort 89 poäng (40+49) på 139 matcher under sin femåriga sejour i NCAA.  

Hon är också en del av det finska landslaget och har ett VM- och OS-brons på meritlistan. Efter sommaren går flyttlasset till Gäve för spel i Brynäs IF.

– Jag har haft fem bra år på college men jag är fullt redo för nästa utmaning i min karriär. Brynäs känns som helt rätt plats för mig och det finns möjligheter här för att kunna utvecklas ännu mer. Jag har fått en väldigt bra och proffsig bild av föreningen, säger Jenniina Nylund.

Erika Grahm berättar om värvningen av Jenniina Nylund och vad hon är för typ av spelare:

– Det här känns väldigt intressent, Jenniina är en spelare av hög kaliber, hon är en spelare i bra ålder som vi ser en stor utvecklingspotential i. Jenniina är väldigt smart i sitt spel och är nyttig i båda riktningarna. En skolad center som kommer bidra mycket till laget. Dessutom är hon en nyfiken, lojal och otroligt målmedveten person. Det är viktiga egenskaper för oss när vi tittar på potentiella nyförvärv.

Kontraktet är skrivet på ett år och Jenniina ansluter till laget efter sommaren med en tydlig målbild framför sig.

– Jag är otroligt sugen på att testa mina vingar i SDHL. Att jag nu får göra det i ett så bra lag som Brynäs känns otroligt inspirerande. Jag är här för att vinna matcher och bidra till att vi har en framgångsrik säsong tillsammans, avslutar Jenniina Nylund.

Vi hälsar Jenniina välkommen till Gävle och Brynäs IF och ser fram emot att se henne i Brynäströjan!