Ung poängstark back från hockeyettan ansluter – välkommen Anton Johannesson
Publicerad: 2023-04-19
Brynäs IF är glada över att kunna presentera 21-årige Anton Johannesson senast i HC Dalen som det första nyförvärvet. – En otroligt spännande spelare i rätt karriärläge som vi verkligen ser fram emot att se i Brynäströjan, säger sportchef Johan Alcén.

Arbetet med att bygga en slagkraftig trupp till kommande säsong i HockeyAllsvenskan pågår för fullt. Nu kan vi addera ett nytt namn till backuppsättningen – Anton Johannesson senast i HC Dalen är klar för Brynäs IF. En ung spelare som har en poängstark säsong i Hockeyettan bakom sig med 26 poäng (8+18) på 32 matcher.

21-årige Anton Johannesson med Nittorps IK som moderklubb har tagit vägen genom HV71:s organisation och har spelat såväl i U16-, U17- och U18-landslaget. Han blev även draftad av Winnipeg Jets år 2020. Nu väntar spel i Brynäs – något som Anton verkligen ser fram emot. 

– Jag är riktigt stolt över att få dra på mig Brynäströjan och spela inför alla hängivna supportrar, det är en stor klubb i hela Sverige som verkligen hör hemma i SHL. Att få den här möjligheten känns riktigt häftigt och det är en möjlighet som jag ska ta tillvara på, helt klart, säger Anton Johannesson.

Sportchef Johan Alcén har följt Anton ett tag och ser honom som ett riktigt intressant och bra namn till truppen.

– Anton har verkligen en intressant profil med häftig spelförståelse och högt hockey-IQ. En otroligt spännande spelare som vi ser fram emot att se i Brynäströjan som befinner sig i precis rätt karriärläge. Gemensam nämnare med övriga förlängningar är att man verkligen visat ett extra stort intresse själv för möjligheten att spela i Brynäs IF. Han är dessutom bara 21-år och vi ser goda utvecklingsmöjligheter i Anton, säger Johan Alcén.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år och Anton ansluter till laget under sommaren.

Välkommen till Brynäs IF – Anton Johannesson!

Brynäs IF