• Huvudsponsorer

Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Söndag Sön 12 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Onsdag Ons 22 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Hemma
HV71
HV71
Borta
Brynäs
BIF

Powerplay avgörande när HV71 bröt förlustsviten

30 oktober 2018 21:22
#HV71BIF

HV71 var inför tisdagen SHL:s svagaste lag i numerärt överläge. Det syntes inte i afton när klubben satte två mål i spelformen och bröt sin tre matcher långa förlustsvit.


Brynäs fick en smakstart på mötet borta mot HV71 när Jesper Boqvist gav Gävlelaget ledningen efter knappt tre minuters spel. Målet var dock helt och hållet Ryan Gundersons. Stjärnbacken dribblade av en HV-back innan han trampade mot kassen och serverade Boqvist öppet mål. HV71 var inför matchens SHL:s svagaste lag i numerärt överläge men när de fick chansen för första gången på tisdagen satt kvitteringen. Finländaren Mikko Lehtonen sköt från blålinjen och en skymd Tomi Karhunen kunde inte rädda.

– Jag tycker att det är en okej period. Vi har en del lägen och de har långa anfall men vi håller dem utanför. Det är bara att tacka och ta emot. Det är klass från Ryan, sa Brynäs Jesper Boqvist i C More.

Rejält lyft i tabellen

I den andra akten skulle guldhjälten från SM-finalen mot just Brynäs 2017, Simon Önerud, göra 2-1 för hemmalaget. 3-1 skulle även det komma när Önerud sköt och Markus Ljungh kastade sig fram och slog in pucken i mål. Även det målet var i powerplay och HV71 fick efterlängtad utdelning i spelformen ännu en gång. I slutminuten av akten kom också 4-1 när Robin Figren frispelades av Markus Lauridsen och skickade in pucken mellan benen på David Rautio som ersatt Tomi Karhunen.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra andra period. Vi får fast dem och vänder snabbt när de chippar ut. Det är skönt att få utdelning också. Vi jobbar hela tiden på powerplay och det är riktigt skönt att vi får in några mål där, sa HV71:s Simon Önerud i C More.

Den tredje perioden blev sedan mållös och HV71 fick se sin dystra förlustsvit på tre matcher brytas. De tre poängen lyfte dessutom klubben till åttonde plats i tabellen och skickade ner Brynäs till plats 13.

– Jag tycker att vi samlar kraft och kommer igång. Det är arbetsinsatsen idag som bli avgörande. Vi vinner puckarna lättare och skapar chanser utifrån det, sammanfattade HV71:s tränare Johan Lindbom i C More.

Se matchens höjdpunkter här.