Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Onsdag Ons 29 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Tisdag Tis 18 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Fredag Fre 21 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Lördag Lör 5 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Lördag Lör 19 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Fredag Fre 25 Februari Feb
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Timrå
TIK

En poäng hem till Timrå trots ett tvåmålsövertag

22 september 2018 20:28
Efter match

Timrå inledde matchen i Skellefteå starkt. Man gick till en 0-2 ledning tidigt i matchen och Skellefteå hängde inte alls med. Men detta ändrades i den tredje perioden när hemmalaget inom loppet av en minut gjorde två mål och sedan kunde avgöra matchen i förlängningen


”Vi är inte här bara för att vara med” – Emil Berglund

Matchen börjar väldigt avvaktande. Både lagen inleder stabilt och skapar ett par lägen, men defensiven hos båda lagen är väldigt stabila. Skellefteå får dock medvind i ett tag och sätter SHL-debutanten Victor Brattström på prov ett par gånger. Men mitt i Skellefteås press får Timrå till en kontring och Ludvig Rensfeldt kommer fri mot Skellefteås Gustav Lindvall i målet. Rensfeldt lyckas dock inte förvalta läget. Men det dröjer bara någon minut efter det innan Törnqvist får pucken från sidan av Skellefteås mål och stänker upp matchens första mål i krysset!

Strax efter målet blåses det för powerbreak. Ett powerbreak som definitivt gynnade Timrå bättre än Skellefteå. Bara sekunder efter att matchen drar igång igen är Mattias Guter framme och gör matchens andra mål! 1 minut och 13 sekunder efter det första målet. Timrå är helt klart on fire i den första perioden. Bara sekunder efter målet är det Anton Wedins tur att ligga framme och vara ytterst nära på att ge laget en 0-3 ledning, men Skellefteå lyckas rädda pucken denna gång.

Efter de två snabba målen är Timrå det klart bättre laget i perioden. Man skapar chanser efter chanser och det kunde stå både 0-3 och 0-4 men Skellefteå håller ut. Skellefteå lyckas även i slutskedet av perioden få in några skott på mål i powerplay men lyckas inte utmana trots det. Första perioden slutar 0-2 till Timrå som var det klart bättre laget i den första perioden.

SHL-debutanten Brattström gör ett riktigt monsterjobb

Andra perioden får likt den första en något avvaktande inledningen. Det tar fem minuter innan en riktigt bra målchans dyker upp och det är Wedin som försöker igen, men får inte riktigt in pucken i mål. Strax därefter är det Skellefteå så ligger framme och pressa för mål. Det resulterar i att Timrås Oskar Drugge drar på sig en utvisning. I det efterföljande boxplayspelet är Skellefteå heta och pressar stenhårt för en reducering men Victor Brattström står för ett par svettiga räddningar och bibehåller sin målnolla än så länge.

Med halva perioden spelad är matchen fortsatt väldigt jämn. Fredrik Andersson begär dock en timeout för att prata ihop sig med laget. Perioden fortsätter därefter som tidigare – lagen skapar småchanser men inget riktigt riktigt farligt, men Skellefteå är något bättre än Timrå. Men med fem minuter kvar av perioden skapar Skellefteå ett par riktigt bra lägen men Timråspelarna offrar sig för att undvika ett baklängesmål samt att Victor Brattström gör en riktig monsterräddning! Skellefteå forcerar under sluttampen av perioden för att få till den där reduceringen men laget med Brattström längst bak gör ett riktigt monsterjobb och kan därefter gå till periodvila fortsatt i en 0-2 ledning.

Skellefteå chockar Timrå

Skellefteå satsar stenhårt på att spräcka Brattströms målnolla. Man formerar om i kedjorna och lyckas nästan få utdelning direkt – Men Brattström räddar! Skellefteå kämpar vidare för reduceringen och med fem minuter spelade är det riktigt nära igen när Emil Djuse träffar ribban! Men strax därefter kommer reduceringen Skellefteå har kämpar för, Andreas Wingerli bryter sig in framför Brattström och lirkar in pucken mellan Brattströms ben. Endast en minut senare är dom framme igen, Joakim Lindström kvitterar för Skellefteå. Timrå skärper till sig efter målet och återgår till att spela ett stabilt försvarsspel. Det blir en svettig period fortsättningsvis med två lag som vill vinna matchen. Med två minuter kvar av perioden tar Skellefteå timeout och direkt efter det är Timrå ytterst nära att återta ledningen! Men inget av lagen lyckas göra mål. Ordinarie matchtid slutar 2-2.

Skellefteå avgör i powerplay

Förlängningen är vild! Skellefteå skapar en otroligt bra målchans men träffar ribban, direkt därefter är Törnqvist framme och är inte långt ifrån att avgöra matchen men Skellefteås Lindvall räddar. Direkt därpå är Galló framme och blir sopren med Lindvall men han gör en fullkomligt omöjlig räddning!

Efter två ruggigt bra lägen drar Hampus Larsson på sig en utvisning. Det innebär att Timrå får spela i numerärt underläge under den kvarvarande delen av matchen. Det blir dock inte så värst länge då Skellefteås Oscar Möller kan avgöra en minut in i utvisningen.