Lördag Lör 13 Mars Mar
Tisdag Tis 16 Mars Mar
Torsdag Tor 18 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Tisdag Tis 6 April Apr
Fredag Fre 9 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Idag 18 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Frölunda
FHC

En rättvis seger framför ett fullsatt Gavlerinken Arena

8 april 2017 18:40
Herr

Spännande, energifyllt och till slut också en skön seger för hemmalaget med 4-3. Semifinalserien är nu utjämnad till 2-2 och hoppet lever.


En tidig match på en av veckans bästa dagar. En fantastisk inramning i Gavlerinken Arena och en slutspelskänsla som fyllt varenda vrå av den stora byggnaden. Och ett Brynäs med stor energi och ett ordentligt driv på isen.

Det är inte alls samma matchbild som målas upp framför det 7909 åskådarna (fullsatt!) som det senast varit. Brynäs dunkar in kvällens första mål efter 7:29 när Kevin Clark visar vägen och energin i laget är fortsatt hög därefter. Trots detta studsar puckarna rätt för gästande Frölunda som kan göra två mål och ta ledningen i matchen innan den andra perioden.

Drivet hade bosatt sig i Brynäs och man tog många skär i rätt riktning. Man positionerade sig rätt och passningsspelet satt där det skulle och Frölunda blev ordentligt tillbakatryckta ned i sin egen zon. Den andra perioden var helt och hållet Brynäs och de släppte inte taget. Vassa lägen avlöste varandra och till slut kunde Kevin Clark, återigen, stänka in kvitteringspucken efter fin pass av Lindblom. Spelet sa mycket men även skottstatistiken vittnade om Brynäs dominans där man vann med 16-2 i den andra perioden.

”Jag tycker att utdelningen i den andra var ogenerös. Vi borde ha lett med mycket mer”, säger Brynäs assisterande tränare Tommy Sjödin.

Brynäs tar vidare där man var i den andra när kvällens sista period rullar igång. Det är ett energifyllt och självsäkert hemmalag som trycker på. Efter en rörig situation framför Gustafsson i Frölundakassen står Ölund rätt till och får öppet mål. Ledningsmålet skapade en stämning i Gavlerinken Arena som nästan gick att ta på. Det kunde inte bli så mycket bättre än så här.

Ibland går det riktigt snabbt och en spelvändning kan inträffa på nolltid. Frölunda vårdade de chanser de gavs vilket visar sig när man 13:25 in i den sista perioden lyckas kvittera till 3-3. Känslan var att vi återigen skulle få se en slutspelsmatch gå till förlängning.

Som från ingenstans får Kevin Clark kontroll på pucken och smäller av ett hårt skott strax nedanför offensiv blå. Gustafsson får inte till det och Brynäs har stängt matchen med 59 sekunder kvar. Det blev en vinst med 4-3 och en semifinalserie där det står lika, 2-2, i matcher.

”Det var väl som jag hörde Tommy skrika där inne: Fan vad rättvist”, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Bägge tränarna var överens om att det var en rättvis seger för Brynäs och Tommy Sjödin förklarade varför han trodde att det blev som det blev.

”Vi vinner kamper och vi åker mycket mer skridskor. Vi vinner det man ska vinna där ute.”

”Vi gjorde det Roger (Rönnberg) sa nu innan – vi flyttade foten från bromsen till gaspedalen.”

”En rättvis seger där vi fick utdelning på det vi sa att vi skulle innan matchen”

Nästa semifinalmatch spelas på måndag (10/4) i Scandinavium. Därefter har vi återigen en ny drabbning på hemmaplan att se fram emot på onsdag (12/4). Biljetter till hemmamatchen köper du här - http://bif.ebiljett.nu/ - och de släpps imorgon söndag kl. 10:00.

#nu17tarvi14