Fyra av fem möjliga segrar — Gästrikland klara för kvartsfinal i TV-pucken
Publicerad: 2019-09-09
Brynäs
Vårt U16, som också representerar Gästrikland, är vidare till slutspelet i TV-pucken. Laget tog sig vidare efter fyra av fem möjliga segrar och 13 inspelade poäng under den gångna helgen, när kvalet spelades i Östersund. Nu väntar Södermanland i kvartsfinal 31:a oktober.

Under helgen spelades kvalet till årets TV-pucken, för pojkar födda 2004 och senare. I Östersund och Visby drabbade Sveriges distrikt samman fördelade på fyra grupper och Gästrikland spelade i grupp B, som höll till i Östersund.

Laget, som också till största delen är Brynäs U16, fick ta sig an Dalarna, Örebro Län, SIF-laget (ett lag som Svenska ishockeyförbundet satt ihop, bestående av spelare som precis missade uttagningen i sitt distrikt), Västerbotten och Medelpad fördelat på tre speldagar.

När kvalet sammanfattades på söndagskvällen stod det klart att Gästrikland vann sin grupp på 13 poäng före tvåan Dalarna, som samlade in nio poäng. Laget tappade därmed bara två poäng under hela helgen, då man förlorade på straffar mot Västerbotten.

– Det är sjukt att vi förlorar den matchen, tycker jag, för det är den bästa matchen vi gjort med det här gänget, säger huvudtränare David Åkerblom.

– De som var runt hallen och såg matchen sa att det var ett riktigt rån att Västerbotten tog poäng av oss.

Men fyra segrar och en förlust på straffar får man trots allt vara nöjd med, vilket Åkerblom också är.

– Det är fruktansvärt starkt att vi bara tappar två poäng under hela helgen. En otroligt rolig känsla att se hur grabbarna levererar, säger han.

Nu väntar först lite vila för spelarna, som alltså spelade fem matcher på tre dagar i mycket högt tempo, och sedan drar U16-serien igång på onsdag, borta mot Västerås. Man får då chansen att spela ihop sig ännu mer innan man åker till Leksand för kvartsfinalen den 31:a oktober.

Där väntar Södermanland, som blev tvåa i grupp C, i Tegera Arena. Gästrikland är lottade så att man spelar den tredje av fyra kvartsfinaler, och börjar inte spela förrän 14.30 på eftermiddagen.

– Av de lag som blev kvar nu efter kvalet så tar jag dem alla dagar i veckan, säger Åkerblom och fortsätter:

– Sedan tror jag det är jättepositivt att vi får en lite senare kvartsfinal. Jag ser fram emot det jättemycket och det är riktigt kul och imponerande att vi har gjort det så här bra.

Längre referat från matcherna hittar ni på brynasjuniorer.blogg.se — klicka här för att komma till bloggen.

Nathalie Andersson