Imponerande 0-7 seger mot HV71
Publicerad: 2021-09-17
Det blev klar seger med 0-7 nere i Jönköping - Nylén-Persson stor segerorganisatör med 2+1.

Det var en jämn första period som vi fick bevittna i Husqvarna Garden Arena under fredagskvällen där både vi och HV71 hade våra målchanser vilket skotten 12-9 i hemmalagets favör visade.

Perioden såg dock ut att sluta 0-0 men med bara 47 sekunder kvar att spela skulle vi ta ledningen. Nylén-Persson tittade upp och med en fantastisk genomskärare från egen zon hittade hon en fri Stalder som i sin tur inte gjorde några misstag och det var 0-1 på resultattavlan.

I den andra perioden fortsatte vi på inslagen väg för bara efter två minuters spel skulle vi utöka vår ledning till 0-2 när Gebhard hittade Nylén-Persson som från blålinjen avlossade ett stenhårt slagskott som Van Noort i hemmamålet inte kunde avvärja.

Med fem minuter kvar att spela skulle även 0-3 komma och återigen blev Nylèn-Persson blev målskytt när hon denna gång pricksköt sitt andra mål för kvällen efter att Krizova tagit in pucken i offensiv zon.

Med drygt tre minuter kvar att spela av den andra perioden skulle även ett fjärde mål komma och detta i powerplay när Stalder sköt och på den efterföljande returen kunde Bouveng raka in 0-4 bakom Van Noort.

Första halvan av den tredje perioden blev mållös men under de avslutande tio minuterna skulle vi göra ytterligare tre mål.

Först ut var Meixner som från nära håll kunde sätta 0-5 efter att ha blivit fint framspelad av Gebhard.

Målen dröjde sedan till de avslutande två minuterna då både Antonsson och Stalder blev målskyttar och fastställde slutresultet till 0-7 vilket även innebar att Evelina Mäkinen fick hålla nollan i sin säsongspremiär.

Imorgon spelar vi match igen då vi fortsätter vår resa neråt i landet för match borta mot Göteborg HC med nedsläppstiden 16.00.

HV71 - Brynäs IF 0-7 (0-1, 0-3, 0-3)

Första perioden: 0-1 (19.13) Lara Stalder (Maja Nylén-Persson).

Andra perioden: 0-2 (22.39) Maja Nylén-Persson (Jaycee Gebhard). 0-3 (34.15) Maja Nylén-Persson (Denisa Krizova). 0-4 (37.57) Josefin Bouveng (Lara Stalder) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0-5 (50.03) Anna Meixner (Jaycee Gebhard). 0-6 (58.25) Hanna Thuvik (Anna Meixner). 0-7 (59.56) Lara Stalder (Josefin Bouveng, Denisa Krizova).

Skott: 29-33