Storpublik på Svartavita - när damerna skrev historia
Publicerad: 2019-08-15
Vita vann matchen med 7-5. Det kanske största med kvällen: De fyra SDHL-spelarnas historiska debut.

Vi skrev historia när årets svarta mot vita hade fyra SDHL-spelare genom Erika Grahm, Lara Stalder, Michela Cava och Maja Nylén Persson som fanns med i laguppställningen. Utöver det fanns 12 spelare med som vanligtvis spelar i Nordamerika, samt SHL-truppen inför 6 093 personer i Gavlerinken.

Efter de tre momenten i Skills competition startade det vita laget internmatchen med en ledning på 2-1.

Den utökades snarast till 3-1 via ett av våra födelsedagsbarn Adam Boqvist, assisterande av storebror Jesper Boqvist.

Lag svart reducerade strax därefter till 2-3 via Jakob Silfverberg, som assisterades av stjärnduon Greg Scott och Anton Rödin.

10.52 kvitterade Rödin till 3-3, även där var Scott inblandad, samt en assist av nyförvärvet Jonathan Sigalet.

Men de vita tog tillbaka ledningen mindre än tre minuter senare, via vårt andra födelsedagsbarn, Oskar Lindblom. Han var assisterad av hemvändaren Linus Ölund.

Vardera lagen la mellan de två akterna ett fåtal straffar. Den enda som satte sin var Stanley Cup mästaren Nicklas Bäckström och reducerade till 4-4 inför nedsläpp av den andra perioden.

Ungdomarna i de vita laget drog sedan iväg.

Ett annat nyförvärv Jaedon Descheneau gav de vita ledningen med 5-4, och inte långt därefter blev Adam Boqvist tvåmålsskytt när ha utökade de vitas ledning till 6-4, assisterad av Samuel Solem och Victor Söderström.

I slutskedet av den andra akten så reducerade Lukas Kilström till 5-6 åt lag svart. Han assisterades av NHL-stjärnorna Nicklas Bäckström och Calle Järnkrok.

Emil Forslund avgjorde matchen när han petade in 7-5 i öppen kasse och vita laget vann i år igen.

En extra notis om vårt nyförvärv Maja Nylén Persson som visade upp en otrolig teknik och skridskoåkning, en skicklighet värd att hyllas.

Stort tack till alla Brynäsare för den här gången!

MATCHFAKTA

Svart–Vit 5-7 (1-2, 2-2, 1-0, 1-3)

Skills competition: 1-2

Första perioden: 1-3 (4.45) Adam Boqvist (Jesper Boqvist), 2-3 (7.30) Jakob Silfverberg (Greg Scott, Anton Rödin), 3-3 (10.52) Anton Rödin (Jonathan Sigalet, Greg Scott), 3-4 (13.28) Oskar Lindblom (Linus Ölund).

Straffläggning: 4-4, Nicklas Bäckström.

Andra perioden: 4-5 (5.21) Jaedon Descheneau, 4-6 (11.16) Adam Boqvist (Samuel Solem, Victor Söderström), 5-6 (17.20) Lukas Kilström (Nicklas Bäckström, Calle Järnkrok), 5-7 (19.15) Emil Forslund, i öppen kasse.

Publik: 6 093