Juniorkollen: J18 sköt 71 skott — i en och samma match
Publicerad: 2019-10-07
Junior
Många matcher bockades av under veckan som var och mest upptagna var J18 som spelade hela fyra matcher i sin serie. Totalt spelade våra tre juniorlag sju matcher och plockade hem 12 av de totalt 21 poäng som stod på spel.

J20:

I SuperElit Norra väntade dubbla möten med dalalag för J20 och man började med att ta emot Mora på fredagskvällen i B-hallen. Där var det en jämn tillställning som laget till slut vann med 3–0 efter riktigt bra spel från målvakten Adam Matsson.

Söndagens möte med Leksand, som också var seriefinal mellan ettan och tvåan, gick dessvärre inte alls lika bra. Efter att ha hamnat i 0–3-läge tidigt fick J20 byta målvakt, men det var inte lagets dag riktigt. Leksand vann till slut med 7–3 efter att ha varit effektiva på sina blott 28 skott och dalmasarna drygade ut sin serieledning ytterligare.

J18:

Onsdag, fredag, lördag och söndag var speldagarna för J18 denna vecka och man började med ett hett derby hemma mot Strömsbro på onsdagskvällen. Efter galna 71–11 i skott blev det 5–2 till hemmagänget, som utöver de tre poängen även fick med sig prestige i säsongens första derbymöte.

Helgen blev sedan intensiv när man skulle bocka av Grums, Färjestad och BIK Karlskoga på tre dagar och det började bra med 6–1 mot Grums på fredagskvällen. Tyvärr gick det inte lika bra i de två efterföljande matcherna och det blev förlust med 6–5 mot Färjestad och 2–0 mot BIK Karlskoga, vilket gav två segrar och två förluster under vecka 40.

U16:

En matchfattig vecka blev det för U16-laget då man hade en enda match att avverka. Denna spelades i B-hallen på onsdagskvällen, då man tog emot Örebro, och det blev ett riktigt målkalas att tala om. Efter den första perioden stod det nämligen 4–2 och hela 21–8 i skott till hemmalaget, som varit heta redan från start.

Laget släppte heller aldrig ifrån sig ledningen, även om Örebro kom närmare med ett par reduceringar i matchen, och 8–4 blev slutresultatet i U16 Elit Västras sjätte omgång.

Fullständiga matchrapporter hittar ni på brynasjuniorer.blogg.se.

Juniorbloggen Nathalie Andersson