Regionalt samarbete - Brynäs IF lånar ut trio till Sandvikens IK
Publicerad: 2019-12-13
Dam
Brynäs IF söker ständigt nya samverkansformer för att damhockeyn ska växa. Från och med nu ges spelare möjlighet att lånas ut till Sandvikens IK i Damettan Västra. — Vi behöver knyta samarbeten för att ge fler tjejer möjlighet till speltid och utveckling, säger Brynäs IF:s damansvariga Erika Grahm.

I morgon, lördag 14 december, spelar Sandvikens IK hemma mot Hällefors/Filipstad i Damettan västra.

Då kommer Brynästrion Hilda Törner, Malin Axelsson och Emelie Cordoba spela för SIK på Jernvallen.

Det nya samarbetet blir föreningens andra samverkan med närliggande föreningar. Tidigare under säsongen gavs möjlighet för spelare att representera Almtuna IS i Damettan östra – och nu öppnas också möjligheten att spela för Sandviken i Damettan västra.

— Vi pratar ständigt med klubbar i vår närhet och på olika nivåer om hur vi tillsammans kan bygga nya samarbeten för att skapa förutsättningar för så många spelare och verksamheter som möjligt inom damhockeyn. Det är viktigt att så många spelare som möjligt får möjlighet till istid och därigenom utveckling utöver den träning som bedrivs i vardagen. Vi är tacksamma över att både Almtuna och nu Sandviken tänker likadant som oss och att vi kan ha det här utbytet, säger Erika Grahm.

— I och med att klubbarna spelar i olika divisioner finns det inga hinder rent seriemässigt. Alla inblandade sätter spelarna först. Precis som det gynnar Brynäs IF och våra spelare gynnar det också spelarna i AIS och SIK att kunna fylla fler formationer och kunna matcha sina lag på ett bredare sätt.

Hur många matcher handlar det om för Törner, Axelsson och Cordoba i det här skedet?

— Till att börja med spelar de för SIK i morgon. Sedan kommer vi utvärdera och följa upp hur vi på bästa sätt skapar utveckling för spelarna, Brynäs IF och Sandviken.

Utlåningsmöjligheten mellan Brynäs IF och Sandvikens IK är ett första steg i en diskussion om ett större samarbete.

— Vi har en bra dialog med Sandviken och en utvecklingsprocess av ett större samarbete som är igång. Den geografiska närheten emellan oss tillsammans med både vår och Sandvikens ambition att bygga damhockeyn från grunden med flicksatsning som ska leda till framtida A-lagsspelare gör att vi har en stor gemensam vilja att skapa något hållbart och rejält i regionen, säger Erika Grahm.

Kommunikationschef Kevin Johansson