Supportermarsch och hållbarhetsmatch — SHL-premiären är äntligen här
Publicerad: 2019-09-17
Brynäs
På lördag är det hemmapremiär i SHL och innan matchen kommer brynäsare att samlas på Stortorget. Då fokuserar vi på hållbarhet, uppmärksammar om hjärnskador och snackar upp matchen. Sen går vi tillsammans till Gavlerinken och skapar magisk premiärstämning tillsammans med våra spelare.

På lördag är det äntligen SHL-hockey i Gävle igen när vi tar emot Färjestad hemma i Gavlerinken med nedsläpp 15.15.

Men innan dess kommer vi som en del i vårt hållbarhetsarbete att uppmärksamma om de hjärnskador som finns inom ishockeyn. De skador som i många fall tvingat spelare att avsluta sina karriärer i förtid och de skador som hotar den sport vi älskar.

FN har etablerat 17 olika globala mål för att skapa en bättre framtid för kommande generationer, där ett av dem handlar om god hälsa och välmående. I det området är arbetet kring hjärnskador inom hockeyn en stor utmaning, och en mycket viktig del i det som Brynäs står för.

Tillsammans med er — Brynässupportrar och allmänheten — gör vi därför nu en manifestation för att förebygga hjärnskador. Nu på lördag marscherar vi tillsammans med insamlingsfonden Bissen Brainwalk från Stortorget i Gävle till Gavlerinken och hemmapremiären.

Alla som swishar minst 50 kronor till Bissen Brainwalk och går i supportermarschen får en biljett till hemmapremiären (max antal 1 000 biljetter).

Alla pengar som kommer in kommer oavkortat att skänkas till Bissen Brainwalk så att insamlingsfonden även fortsättningsvis kan vara en finansiär till arbetet för hjärnforskning.

På torget kommer företag, Kamratkompaniet och Bissen Brainwalk att ställa ut och uppmärksamma om hjärnskador. Det kommer att vara scenuppträdanden och konferencier Henrik Harrysson kommer att vara där och snacka upp premiären tillsammans med bland annat sportdirektör Andreas Dackell.

Även Brynäs kommer ha ett tält på plats på torget där Tigern självklart kommer befinna sig. Där kommer även vårt SDHL-lag att vara – så ta chansen att träffa dem och snacka om säsongen som precis dragit igång!

Intersport håller Brynässhoppen öppen på torget.

Framöver kommer Brynäs att göra fler matcher för att uppmärksamma om vårt hållbarhetsarbete kring miljö och människor.

framåtBrynäs #sesiGavlerinken

Program för premiärdagen:

11.00) Brynäs IF, Bissen Brainwalk och företag ställer ut på Stortorget.

12.00) Uppträdande på scenen med Gefle Gymnastikförening och Uddans & Co Dansstudio.

13.00) Brynäs IF:s scenprogram startar med gäster, hockeysnack och livemusik.

13.45) Marsch till Gavlerinken Arena.

15.15) Nedsläpp Brynäs IF — Färjestad BK

FAKTA: Det här är Bissen Brainwalk

2010 drabbades den tidigare SM-vinnaren i bandy, Mathias ”Bissen” Larsson, av en stroke. Vägen tillbaka blev lång och krokig. För att motivera sig att kämpa satte han upp ett mål: ett år efter stroken skulle han gå runt sin hemstad Köping. Som extra sporre bjöd han in vänner och bekanta att gå med honom. Samtidigt skulle de skänka en slant till hjärnforskningen. Bissen och hans fru skapade ett event på Facebook som de kallade Bissen Brainwalk och bjöd in alla som ville att gå med dem. Gensvaret blev enormt, närmare 1000 personer kom!

Där och då föddes fenomenet Bissen Brainwalk.

I takt med att Bissen Brainwalk växte, växte önskan om att arbeta i egen regi med bättre kontroll på att insamlade medel gick dit man önskade. Den 19 september 2014 beviljades Insamlingsfonden Bissen Brainwalk ett eget 90-konto och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll. Innan dess gick insamlade pengar till Hjärnfonden.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk har till syfte att samla in pengar till hjärnforskningen samt att sprida information om och förståelse kring hjärnans alla sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar. En gång per år delas insamlade medel ut i form av forskningsanslag till olika områden inom hjärnforskningen.

Insamlingsfonden Bissen Brainwalk är en ideell förening som arbetar och verkar inom ramen för Svensk Insamlingskontroll och har godkänts för 90-konto.

Vill du också bidra till hjärnforskningen? Då kan du skänka pengar via följande sätt:

Bankgironummer 900-4144

Plusgironummer 90 04 14-4

Swish 123 900 41 44

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist